Foto:

Cultuur snuiven in Zwolle; Academiehuis gaat open

Zwolle - Op vrijdag 9 april gaan de deuren van het Academiehuis wijd open. Dan start namelijk de proefopenstelling Monumenten in Zwolle. Een aantal andere culturele instellingen in Zwolle volgen in de loop van de maand april. Bezoekers moeten moeten online registeren en zich vooraf melden via de website testenvoortoegang.nl om zich te laten testen.

De restauratie die op dit moment gaande is, biedt de bezoekers een de kans om tijdens het bezoek een rondleiding af te nemen. Deze gaat over de bouwplaats en brengt de bezoekers dicht bij de gewelven, langs het oudst zichtbare stukje muur van Zwolle van het fundament van de Romaanse Kerk (uit 1040) en oog in oog met de gewelfschildering van Aartsengel Michaël.

De bekende boekenmarkt toont een selectie van haar fraaiste boeken, die uiteraard te koop zijn.

Monique Schuttenbeld, wethouder Cultuur opent de aanwezige expositie Zwolse Meesters op vrijdag 9 april om 14.30 uur. Een expositie van Zwolse kunstenaars die kunstwerken hebben geherinterpreteerd met een Zwolse invloed.

Ook buitenom is een expositie te zien van studenten van Cibap, vakschool voor vormgeving in Zwolle. Het bezoek wordt omlijst met muzikale intermezzo’s en bezoekers kunnen een verse coffee to go kopen bij de ingang. Ook kan men bijdragen aan de restauratie door bijvoorbeeld een leisteen aan te schaffen en te signeren.

Openingstijden

Het Academiehuis is geopend op 9, 10 en 11 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden – en reserveren voor een dag kan - op academiehuis.nl

Proefopenstellingen

Het Academiehuis is één van de 25 monumenten in Nederland die dit weekend bezocht kan worden. Bezoekers kunnen op de website van het deelnemende monument een tijd reserveren en worden daarna geleid naar de afsprakenplanner van de gratis sneltest in de buurt. Met een negatief testbewijs dat maximaal 40 uur oud is, kan men vervolgens het cultureel erfgoed betreden. De monumenten doen mee aan een pilot, die in de cultuursector plaatsvindt om ervaringen op te doen met de (snel)test-infrastructuur. Uit voorzorg blijft het protocol monumenten wel van kracht en wordt het publiek gevraagd de anderhalve meter afstand in acht te nemen, een mondkapje te dragen en de handen te desinfecteren bij binnenkomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden