Foto:

Leerlingen werken aan hun fitheid in Week van de Vitaliteit

Zwolle - Tijdens de Week van de Vitaliteit die tot en met zaterdag 10 april wordt gehouden, besteden 35 basisscholen extra aandacht aan fitheid en vitaliteit. 

Om basisschoolkinderen te inspireren over het thema ontwikkelden PEC Zwolle United (voetbal), Landstede Hammers (basketbal), Regio Zwolle Volleybal (volleybal) en SportService Zwolle speciaal het Fitboek ‘samen gezond & fit’. Topsporters zijn rolmodellen om (jonge) kinderen te inspireren, ook als het gaat om onderwerpen als gezonde voeding en voldoende bewegen. Het Fitboek staat vol met leuke vraaggesprekken met topsporters.

Ook staan er praktische tips en tricks in als het gaat om lekker bewegen, gezonde voeding en online gedrag. De topsporters komen in het Fitboek ook tot leven. Door het scannen van een QR-code bij de vragenlijst komen de kinderen uit bij een video waarin de topsporters zich voorstellen en hun favoriete sportoefening (voor thuis) laten zien. Hiermee kunnen kinderen zelf aan de slag gaan.

De eerste exemplaren van het Fitboek worden deze week door de betrokken partijen uitgereikt aan een regionale (oud)gediende uit de sport. 

Lekker in beweging zijn geeft energie. Ook tussen het werken en de schoollessen door is het belangrijk om in beweging te komen. Naast dat het goed is voor je mentale en fysieke gesteldheid, helpt het ook om beter te presteren. In de week van 5 april maken daarom 267 groepen 3 tot en met 8, via buurtsportcoaches van SportService Zwolle, kennis met zogenaamde ‘energizers’.

Dit zijn leuke en korte sportoefeningen die op bijna elk moment van de dag uit te voeren zijn, zo ook tussen de lessen door. Deze oefeningen worden middels video’s voorgedaan door de topsporters uit het Fitboek. Om de kinderen extra te stimuleren en te motiveren over het thema ontvangt elke klas ook een aantal Fitboeken.

Week van de Vitaliteit

Dit initiatief maakt onderdeel uit van de Week van de Vitaliteit. Een themaweek die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd en een vitale Regio Zwolle stimuleert middels activiteiten voor jong en oud. Met als doel om gezond leven aan te moedigen en om verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren. Bekijk de campagnewebsite voor alle informatie: www.weekvandevitaliteit.peczwolle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden