Lucie Horsch
Lucie Horsch (Foto: Foppe Schut)

Kaartverkoop voor nieuw Seizoen Oude Muziek in Zwolle gestart

Zwolle - De kaartverkoop voor het nieuwe Seizoen Oude Muziek is gestart. Er zijn drie concerten in de Grote Kerk.

Lucie Horsch & Thomas Dunford

Zaterdag 13 november 2021, 20.30 uur


Lucie Horsch - Foto: Foppe Schut

De mooiste gesprekken zijn die tussen gelijkgestemde zielen. Dat is het uitgangspunt van deze exquise conversatie tussen de instrumenten van Lucie Horsch en Thomas Dunford: twee jonge sterren aan het oude-muziekfirmament. Uitgelezen repertoire voor blokfluit uit de renaissance en barok wisselt af met luitmuziek van onder meer John Dowland. Uiteraard zijn de twee musici ook samen te horen, in wat het meest intieme programma van dit seizoen belooft te worden.

La Rêveuse

Dinsdag 18 januari 2022, 20.30 uur


Benjamin Perrot en Florence Bolton van kwartet La Rêveuse. - Foto: Nathaniel Baruch

Bravo, bravo, bravissimo: met jubelende recensies uit alle windstreken en een trofeekast vol bekroningen behoren de drie Buxtehude-opnamen van La Rêveuse tot het beste van wat vandaag aan Noord-Duitse barok te vinden is. We verwelkomen het succesvolle kwartet daarom graag voor een programma met kamermuziek van het Deense orgelfenomeen en zijn collega Dietrich Becker: de grootmeesters van de stylus phantasticus.

Cappella Amsterdam

Zaterdag 30 april 2022, 20.30 uur


Cappella Amsterdam - Foto: Annelies van der Vegt

Als prominente Franco-Vlaamse polyfonist kleurde Nicolas Gombert met zijn motetten het zestiende-eeuwse klanklandschap waarin pausen en keizers zich roerden. Met polyfonie in het DNA weet Cappella Amsterdam de emotie en het vakmanschap van zijn creaties uitstekend naar de bühne te vertalen. Onder leiding van Daniel Reuss diept het vocaal ensemble de mooiste parels op uit het oeuvre van deze vermaarde toondichter.

Programma en kaartverkoop

Bekijk het volledige programma van Seizoen Oude Muziek op oudemuziek.nl/agenda. Kaarten zijn sinds 1 april te koop via dezelfde website. Concerten van Festival en Seizoen Oude Muziek zijn veilig te bezoeken. De organisatie volgt de regels van het RIVM en de overheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden