<p>De Circado route gaat langs de sluis in Spoolde.</p>

De Circado route gaat langs de sluis in Spoolde.

(Foto: Henk Tuinman)

Artiesten voor muziekwandeling door Spoolde gezocht

Zwolle - Voor een theatrale muziekwandeling door Spoolde in juli worden acteurs, zangers en muzikanten gezocht. Op donderdag 15 april is er een online informatiebijeenkomst over deze voorstelling ‘Circado’.

Musici, zangers, acteurs en dansers kijken reikhalzend uit naar het moment waarop zij weer mogen spelen. Live, voor publiek. Nu de covid-vaccinaties langzaam op gang komen richten zij zich op de magische datum van 1 juli 2021. Nadat iedereen een eerste prik heeft gekregen kan het normale leven weer op gang komen. Daarom zijn meteen daarna, in het weekend van 3 en 4 juli, de eerste voorstellingen van ‘Circado’ in Zwolle.

Muziekwandeling in Spoolde

Circado is een coronaresistente theatrale muziekwandeling. Tijdens de wandeling ziet het publiek op verschillende plaatsen langs de route de scènes van de voorstelling, die speciaal voor deze route door Spoolde (Zwolle) is gemaakt.

De muziek en de tekst zijn geschreven door professionele componisten en schrijvers. De spelers krijgen begeleiding van professionele regisseurs, repetitoren en dirigenten. Er zijn meer dan honderd rollen te verdelen, dus iedereen is welkom. De eerste orkesten en zangers hebben zich al ingeschreven.

Heb je veel ervaring en wil je iets nieuws leren? Dat kan. Heb je weinig ervaring en wil je meemaken hoe het is om in een groot stuk mee te spelen? Dat kan ook. Er is voor iedereen een passende rol. Inschrijven voor een online informatiebijeenkomst op 15 april kan via de website spoolde.circado.live. Daar is ook de planning te vinden.

De repetities beginnen in mei. De uitvoeringen zijn in het weekend van 3 en 4 juli. De voorstellingen maken deel uit van het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale. De vorige IJsselbiënnale trok meer dan 65.000 bezoekers.

Altijd onderweg, overal thuis

‘Circado’ vertelt de verhalen van de Nederlandse delta, de rivieren, de dijken, de bewoners en hun strijd tegen het water en verre vijanden. De uitvoeringen zijn bij historische waterwerken, oude kanalen, dijken, forten en sluizen. Op plaatsen waar een nieuwe spoorlijn of snelweg een stad doorkruist of een buurtschap doorklieft.

De voorstelling gaat over “thuisgevoel” en saamhorigheid in een (nieuwe) gemeenschap. Het ‘Circado Rivierlied’ gaat over de natuur, het water dat buiten zijn oevers treedt en bewoners aanzet om dijken te bouwen en nieuwe woonplaatsen te zoeken. Het ‘Circado Fanfarestuk’ gaat over saamhorigheid en de vorming van nieuwe gemeenschappen.

Coronaproof

Het Circado concept is vorig jaar op verschillende plaatsen beproefd en coronaproof gebleken. Alle bijeenkomsten, repetities en uitvoeringen vinden plaats volgens de laatste RIVM-richtlijnen en corona-maatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden