<p>Tijdens Danslokaal konden Zwolse ouderen in Hedon even dansen zoals vroeger.</p>

Tijdens Danslokaal konden Zwolse ouderen in Hedon even dansen zoals vroeger.

(Foto: Christein van Hoffen)

SamenZwolle: van koffiemaatje tot lekker dansen voor de televisie

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp kan gebruiken of juist hulp wil aanbieden, kan een mailtje sturen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 7508387. Meer informatie? Kijk op www.samenzwolle.nl.

Vrouw zoekt koffiemaatje

Voor een vrouw van 84 jaar die zich erg eenzaam voelt zoekt SamenZwolle een dame van 60+ jaar die het leuk vindt om af en toe bij haar langs te gaan voor een kopje koffie. Als het mooi weer is vindt mevrouw het ook leuk om met de rollator buiten te wandelen. Ze woont zelf in Holtenbroek, aan de Palestrinalaan.

Reageren via samenzwolle.nl/koffiemaatje of 038 - 7508387.

Man (61) wil leren koken

Een gezellige 61-jarige man die graag een praatje maakt, wil graag leren koken. Wie vindt het leuk om hem wat gezelligheid en kooktips te geven? Meneer woont nu nog in Holtenbroek maar wil uiteindelijk naar Assendorp verhuizen omdat hij daar meer binding mee heeft. Hij is eerlijk en direct en zoekt iemand die dit ook belangrijk vindt.

Reageren via samenzwolle.nl/samenkoken of 038 - 7508387

Laagdrempelig bewegen

Werken aan kracht en conditie kan in de Beweegstraat in Stadshagen. Iedere woensdag is de Beweegstraat van 11.15 tot 12.30 uur geopend voor senioren. Er zijn fitness materialen aanwezig, maar wie zich liever met sport en spel bezighoudt, kun ook langskomen en dan helpen de Buurtsportcoaches verder. De Beweegstraat is te vinden in CSV ’28, aan Sportlaan 4. Door de vele ruimte op het voetbalveld kan er met voldoende afstand van elkaar lekker gesport en bewogen worden.

Aanmelden via samenzwolle.nl/beweegstraatstadshagen of 038 - 7508387.

Dansprogramma op tv

Tijdens Danslokaal konden Zwolse ouderen in Hedon even dansen zoals vroeger. Door de coronamaatregelen kunnen we deze keer niet naar Hedon, daarom gaat Danslokaal naar televisie. Zondagmiddag 18 april wordt weer uitgezonden om 14.00 uur op RTV Focus.

Iedere uitzending zal er een andere dansstijl centraal staan, van rock ‘n roll tot de chachacha of disco, Gina Maria neemt de presentatie voor haar rekening en zal alle passen luid en duidelijk uitleggen. RTV Focus is te vinden op KPN kanaal 1396, T-Mobile kanaal 783 en Ziggo kanaal 44.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden