<p>Van links af Ruben Nieuwenhuis (projectontwikkelaar Van Wijnen), Arjen Oosting (directeur projectontwikkeling Van Wijnen), Jan Theo van der Beek (adjunct-directeur projectontwikkeling Van Wijnen ), &nbsp;Anne-Jan Geertsma (Red. vastgoed, de particuliere grondeigenaar), &nbsp;Andr&eacute; Tuil (projectontwikkelaar Van Wijnen ) en Jolanda Comino (vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle). &nbsp;</p>

Van links af Ruben Nieuwenhuis (projectontwikkelaar Van Wijnen), Arjen Oosting (directeur projectontwikkeling Van Wijnen), Jan Theo van der Beek (adjunct-directeur projectontwikkeling Van Wijnen ),  Anne-Jan Geertsma (Red. vastgoed, de particuliere grondeigenaar),  André Tuil (projectontwikkelaar Van Wijnen ) en Jolanda Comino (vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle).  

(Foto: Martijn Heemstra)

Driehonderd nieuwe appartementen aan de Zwartewaterallee

Zwolle - In het Zwartewaterkwartier, aan de Zwartewaterallee komen driehonderd koop- en huurappartementen verspreid over verschillende woongebouwen. De gebouwen komen naast Zwartewaterallee 44, daar staan nu twee kantoorgebouwen: EY en MyOffice.

Vastgoedontwikkelaar Van Wijnen kocht dinsdag de grond van een particuliere grondeigenaar. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de gebiedsvisie van de Zwartewaterallee die is opgesteld door verschillende marktpartijen uit Zwolle. Het Zwartewaterkwartier is het eerste project van deze gebiedsontwikkeling dat wordt gerealiseerd.

“Ons doel is om hier zoveel mogelijk kant-en-klare appartementen te realiseren van ons innovatieve woonproduct Fijn Wonen”, vertelt Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. “Het zijn appartementen die betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig zijn, op locatie worden samengesteld en hierdoor een korte bouwtijd hebben. Dit sluit aan bij onze ambitie om hier circulair en energieneutraal te bouwen.”

Zwartewaterkwartier in de toekomst

Het nieuwbouwproject Zwartewaterkwartier wordt zorgvuldig ontwikkeld met oog voor mobiliteit en biodiversiteit. Zo is het streven dat bewoners hier gebruik gaan maken van deelauto’s en elektrische fietsen. Daarnaast komen er onder enkele appartementengebouwen parkeergarages. De openbare ruimtes rondom de gebouwen krijgen een groen karakter. Het naastgelegen parkeerterrein wordt heringericht met een zogeheten groene loper met wandelroutes en er komen nieuwe bomen en planten. Dit alles draagt bij aan de biodiversiteit en een prettige leefomgeving voor mens en dier.

Diverse appartementen

De appartementen van De Zwartewaterkwartier komen in verschillende groottes en prijsklassen. Met een divers aanbod aan huur- en koopappartementen wordt het voor veel doelgroepen mogelijk om op deze ideale locatie te wonen. Hier woon je namelijk dicht bij voorzieningen en uitvalswegen en op vijf fietsminuten van het centrum van Zwolle.

Eerste stap in de totale gebiedsvisie

Met de contractondertekening voor de Zwartewaterkwartier zet Van Wijnen de eerste stap in de totale gebiedsvisie van de Zwartewaterallee. In deze visie slaan marktpartijen uit Zwolle de handen ineen om dit gebied te herontwikkelen. Deze unieke samenwerking staat ook wel bekend als ‘De Zwolse aanpak’ en zorgt nu al voor een versnelling in het ontwikkelingstraject. Op die manier wordt er een bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in Zwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden