<p>Voor jonge mantelzorger tussen de 8 en 12 jaar oud zijn er twee gratis te volgen lessen krav maga.</p>

Voor jonge mantelzorger tussen de 8 en 12 jaar oud zijn er twee gratis te volgen lessen krav maga.

(Foto: Gertjan Janssen)

ZwolleDoet!: van migrante mantelzorgers tot een nieuwsbrief

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Ben je op zoek naar ondersteuning voor mantelzorgers, praktische hulp of een luisterend oor? Mail naar mantelzorg@zwolledoet.nl of bel 038 – 422 5200.

Lotgenotencontact voor migrante mantelzorgers

Iedere eerste maandag van de maand houdt Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet! een digitale bijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur voor mantelzorgers met een migratieachtergrond. Tijdens deze bijeenkomst kunnen ze ervaringen delen met mensen die hetzelfde meemaken. Ze wisselen tips uit en bieden elkaar steun en een luisterend oor.

Aanmelden: www.zwolledoet.nl/lotgenotencontact of 038 - 422 5200.

Rollen van de mantelzorger

Steunpunt Mantelzorg houdt dinsdag 6 april van 19.30 tot 20.30 uur een digitale bijeenkomst voor mantelzorgers. Het gaat over de rollen van een mantelzorger: Buiten de rol als mantelzorger is deze ook zoon of dochter, ouder, partner of een vriend. Om overbelasting te voorkomen, kan het helpen om inzicht te krijgen in de verschillende rollen.
Aanmelden: www.zwolledoet.nl/rolmantelzorger of bel 038 - 422 5200.

Casemanager dementie: informatie voor mantelzorgers

Speciaal voor mantelzorgers en hun zorgvragers organiseren Steunpunt Mantelzorg en WijZ Welzijn de Mantelzorgsalon. Op woensdag 21 april van 10.00 tot 11.00 uur beantwoordt Casemanager dementie van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht vragen en legt ze uit hoe zij mantelzorgers kan ondersteunen.
Aanmelden: www.zwolledoet.nl/ casemanagerdementie of 038 - 422 5200.

Krav maga voor jonge mantelzorgers

Voor jonge mantelzorger tussen de 8 en 12 jaar oud is er woensdag 28 april en donderdag 6 mei een gratis te volgen les krav maga. Deze vechtsport helpt hen om steviger in de schoenen te staan, eigenwaarde te vergroten, grenzen aan te geven en situaties in te schatten en veiligheid te vergroten. Deelname is gratis, de les duurt van 16.15 tot 17.15 uur.
Aanmelden: www.zwolledoet.nl/kravmaga of 038 - 422 5200.

Laatste nieuws mantelzorgers

Wiel op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws voor mantelzorgers, gratis activiteiten van én mogelijkheden van ondersteuning en praktische hulp, kan zich voor de maandelijkse nieuwsbrief aanmelden via www.zwolledoet.nl/nieuwsbrief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden