Wedstrijden Maart Streektaalmaand: Beste gedicht van Overijssel en Mooiste Nedersaksische bedrijfsslogan

Zwolle - Stichting IJsselacademie heeft met de Provincie Overijssel en het Twentehoes twee wedstrijden opgezet voor Maart Streektaalmaand. Allereerst een poëziewedstrijd met als thema ‘Thuus’, met onder andere de Twentse schrijver Jaap Scholten in de jury. Daarnaast gaat de IJsselacademie samen met Hendrik Jan Bökkers op zoek naar de mooiste Nedersaksische bedrijfsslogan van Overijssel.

Inwoners van Overijsselaar met een creatief taalgevoel kunnen meedoen met de poëziewedstrijd ‘Thuus’ van de Provincie Overijssel, de IJsselacademie en het Twentehoes. Schrijf een origineel gedicht in het Nedersaksisch en maak kans op een plek op het podium tijdens de Internationale Streektaalconferentie. De poëziewedstrijd is toegankelijk voor iedereen. 

Het thema is ‘Thuus’ omdat iedereen het afgelopen jaar veelal thuis heeft gezeten. Het origineel gedicht mag maximaal één A4’tje lang zijn. Insturen vóór zondag 21 maart naar poeziewedstrijd@ijsselacademie.nl. het gedicht wordt beoordeeld door de Twentse schrijver Jaap Scholten, taalexpert Willemijn Zwart en gedeputeerde Roy de Witte. 

De winnaar staat vrijdag 26 maart ’s ochtends in de spotlight bij de prijsuitreiking die wordt gedaan door de Commissaris van de Koning, Andries Heidema. Daarnaast staat de winnaar op het podium van de Internationale Streektaalconferentie dit najaar in Oldenzaal. En de winnaar krijgt een boekenbon. 

In de tweede wedstrijd wordt de beste Nedersaksische bedrijfsslogan van Overijssel gezocht. De bedrijfsslogan kan de hele maand maart (Streektaalmaand) worden gestuurd naar bedrijfsslogan@ijsselacademie.nl. Aan het einde van de maand kiest de IJsselacademie de winnaar. De winnende slogan krijgt een eigen radiojingle die wordt ingesproken door Hendrik Jan Bökkers. De winnaar krijgt de jingle ook zelf opgestuurd zodat die kan worden gebruikt voor promotiedoeleinden. 

Deze wedstrijd is een samenwerking tussen de Provincie Overijssel, de IJsselacademie en het Twentehoes. 

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Streektaalmaand staat op www.ijsselacademie.nl/streektaalmaand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden