Foto: Carry Premsela

Tweede seizoen online cursus songwriting Hedon Productiehuis

Zwolle -  Op het YouTube kanaal van Hedon Productiehuis staat donderdag 11 maart de eerste aflevering van het tweede seizoen van de gratis online cursus songwriting. De Zwolse muzikanten Esther Groenenberg en Bertolf Lentink hebben vanuit het Zwols Songwriters Gilde wederom een serie video’s opgenomen. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering te bekijken via www.hedonproductiehuis.nl/songwritersgilde. Naast de video’s zijn er ook verdiepende opdrachten beschikbaar. 

De eerste video die op donderdag 11 maart om 16.00 uur verschijnt is een songanalyse door Esther Groenenberg van het Billie Eilish-nummer ‘My Future’. Verder zijn er dit seizoen naast songanalyses en verdiepende opdrachten ook interviews met artiesten. Esther Groenenberg: “Er is zo oneindig veel informatie te geven over liedjes schrijven. We kregen tijdens het vorige seizoen vragen binnen van songwriters, deze brachten ons op ideeën voor verdiepende onderwerpen. Ook hadden we zelf dingen waar we dieper in wilden duiken en meer over wilden uitleggen. Het eerste seizoen was een spontaan idee: laten we songs gaan analyseren en wat inspirerende opdrachten verzinnen.”

Net als in de eerste cursus gaan Esther en Bertolf weer liedjes analyseren. Maar er gaan ook dingen anders. “Het grootste verschil is wel dat we in dit seizoen dieper op de materie ingaan. Zo heeft Bertolf een aflevering gemaakt over toonladders en trappen. Maar ook termen als Moll-dur komen voorbij. Nieuw element is ook dat er twee interviews over songwriting zijn opgenomen.”

Esther interviewt Bertolf en Tangarine om erachter te komen hoe zij te werk gaan als songwriters. Daarnaast sluiten de opdrachten nu exact aan bij het filmpje van die week, dit was in de vorige serie niet zo.

Mano Scherpbier van Hedon Productiehuis over het initiatief van het Zwols Songwriters Gilde: “Met Hedon Productiehuis willen wij graag dat gevestigde muzikanten zoals Bertolf en Esther Groenenberg andere (jonge) muzikanten inspireren en enthousiasmeren. In de vorm van het Zwolse Songwriters Gilde hebben we een community waar singer-songwriters uit de regio Zwolle elkaar ontmoeten, elkaar beter maken en van elkaar leren. Het doel is dat we een hechtere groep muzikanten vormen en zij elkaar beter weten te vinden. Hierdoor kunnen muzikanten zich verder ontwikkelen en is er voor talent de ruimte om door te groeien.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden