Foto:

Burgemeester Peter Snijders nog niet aan het werk

Zwolle - Burgemeester Peter Snijders van Zwolle gaat in elk geval deze week nog niet aan het werk. 

Vorige week testte burgemeester Snijders positief op corona. Hij ging met zijn gezin in quarantaine en droeg zijn werkzaamheden als burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland over toen hij ziek werd.

Inmiddels is de burgemeester aan de beterende hand, maar het herstel vergt nog enige tijd. Hij zal zeker deze week nog niet zijn werk kunnen hervatten en beziet wanneer hij weer fit genoeg is om aan de slag te gaan.

“Voorlopig blijf ik thuis totdat ik geen symptomen meer heb en voldoende hersteld ben om weer te gaan werken. Ik heb nu aan den lijve ervaren hoe corona voelt. Vrij snel nadat ik getest was, kreeg ik koorts en griepachtige klachten. Het is lang geleden dat ik me zo ziek gevoeld heb”, aldus Peter Snijders.

“Ik roep daarom iedereen op: onderschat het virus niet en wacht niet, maar laat je testen bij klachten, hoe mild ook. Gelukkig zijn er goede vervangers: mijn werk als burgemeester wordt de komende weken overgenomen door locoburgemeester René de Heer. Collega Ron König – burgemeester van Deventer – zal tijdelijk de taken als voorzitter van de Veiligheidsregio overnemen.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden