<p>Impressie van de nieuwe entree.</p>

Impressie van de nieuwe entree.

Nieuwe entree Crematorium Kranenburg

Zwolle - Crematorium Kranenburg krijgt een nieuwe entree. De werkzaamheden starten in de week van 15 maart. 

Er zijn de afgelopen jaren diverse verbouwingen geweest in het crematorium. 

“Inmiddels zijn alle ruimtes in het crematorium gerestyled en aangepast aan de eisen van de tijd. Nu is het tijd dat de entree wordt aangepakt”, vertelt directeur Fons Bergman trots. “De voorbereidende werkzaamheden gaan in de week van 15 maart van start en naar verwachting is de renovatie eind april of begin mei gereed.” 

Andere uitstraling

“Tijdens de verbouwing zullen zowel de entree, de aanrijroute als het voorterrein worden aangepakt”, aldus Fons Bergman. “Dat betekent dat het aangezicht van het gebouw volledig anders wordt. Zo wordt onder meer de oorspronkelijke kleurstelling terug gebracht en zullen op speelse wijze elementen toegepast gaan worden van bijvoorbeeld cortenstaal en antraciet geschilderd hout.” 

Aanrijroute

Ook de aanrijroute en de bestaande ‘rotonde’ voor het gebouw krijgen in de komende weken een geheel nieuwe uitstraling. “Zo zal de grijze klinkerbestrating voor het gebouw worden vervangen door klinkers met warme kleurstellingen. Maar ook de groene invulling van de rotonde wordt, met onder meer wuivende grassen volledig anders.” 

Bergman: “Het zal helaas niet helemaal te vermijden zijn dat gasten bij aankomst buiten iets merken van de renovatie. Wij hebben echter met de aannemer duidelijke afspraken gemaakt om mogelijke hinder tot een minimum te vermijden.” 

Tijdens de plechtigheden binnen zal geen last ondervonden worden. 

Crematorium Kranenburg Crematorium Kranenburg is gebouwd in 1984 en bevindt zich op het voormalige landgoed Kranenburg. Dit uitgestrekte natuurgebied is voor Zwolle en omgeving sinds 1933 een vertrouwde plek voor afscheid en gedenken. Het crematorium beschikt over alle mogelijkheden om een plechtigheid persoonlijk vorm te geven. Zo zijn er sfeervolle ontvangstkamers, een intieme familiekamer en een moderne aula waar ook op audio visueel gebied alles mogelijk is. De sfeervolle foyers bieden ruimte voor de condoleance. Ook om de as een passende bestemming te kunnen geven, biedt Crematorium Kranenburg tal van mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden