<p>Van links af Brenda Pauw, Steven Jans, Vincent Pots, Berno van der Wal, Bart Bakker en namens notaris DuretTrip Jelger de Kroon. &nbsp;</p>

Van links af Brenda Pauw, Steven Jans, Vincent Pots, Berno van der Wal, Bart Bakker en namens notaris DuretTrip Jelger de Kroon.  

MTB Zwolle opgericht

Zwolle - Sinds deze week is Zwolle een nieuwe sportvereniging rijker: MTB Zwolle.

Toen oprichters Berno van der Wal en Bart Bakker elkaar onder het genot van een kopje koffie ontmoetten om over het onderhoud van het mountainbike parcours in het Westerveldse bos te overleggen, ontstond het idee voor een Zwolse vereniging alleen voor mountainbikers. Tussen dat eerste idee toen, en de oprichting afgelopen vrijdag zaten slechts vijf maanden.

Bij de twee informatieavonden die er vervolgens georganiseerd werden kwamen er steeds meer enthousiaste reacties en werden er uit het netwerk van bekenden nog drie bestuursleden gevonden. Vanaf dat moment konden het bestuur de wensen ook meer vorm gaan geven. Na de start, begin december, is er door het oprichtingsbestuur, bestaande uit Brenda Pouw (secretaris), Bart Bakker (algemeen bestuurslid), Berno van der Wal (voorzitter), Steven Jans (algemeen bestuurslid) en Vincent Pots (penningmeester), druk gewerkt om de benodigde documenten voor oprichting, taakverdeling en plannen voor de vereniging uit te werken. Nu is met de oprichting van de vereniging bij notariskantoor DuretTrip de oprichting bezegeld.  

Het doel van de vereniging die zich, anders dan de bestaande fietsclubs in Zwolle, alleen richt op mountainbikers is het zoveel mogelijk in groepsverband beleven van de sport voor zowel volwassenen als jeugd, het ondersteunen van mogelijkheden de sport uit te oefenen en het bieden van de sociale contacten en gezelligheid daaromheen. Daarnaast wil de vereniging zich gaan inzetten voor het toegankelijker maken van de sport voor mensen die er wellicht zelf geen middelen voor hebben en het ondersteunen van andere (lokale) maatschappelijke initiatieven onder het motto: samen meedoen. 

Nu de oprichting een feit is, kunnen leden zich gaan aanmelden. Het is de bedoeling om in het eerste jaar naar honderd leden door te groeien. Alle leden worden via de vereniging aangemeld bij Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), die onder andere verzekeringen regelt voor zowel clubs als leden en ondersteunt door het verzorgen van opleidingen van zowel bestuurders als begeleiders en trainers. 

Er is de laatste maanden ook gevraagd om een jeugdafdeling en ook daar gaat de vereniging aan werken. Dat kan niet op korte termin omdat er eerst begeleiders opgeleid moeten worden. De komende maanden wordt daar meer over duidelijk. Geïnteresseerden kunnen zich via de mail (mail@mtbzwolle.nl) aanmelden voor een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. 

De vereniging realiseert zich dat het wat vreemd is om een mountainbike vereniging op te richten op het moment dat je maar maximaal met twee personen buiten mag sporten. Om de eerste leden over de streep te trekken om zich snel aan te melden is er voor de eerste honderd leden een kleine verrassing en krijgen de allersnelste aanmelders zodra dat weer mag ook nog een fietsclinic of leerzame sleutelavond aangeboden in samenwerking met Trek Bicycles. 

Binnen de huidige coronamaatregelen gaat de vereniging clubritten verzorgen zodat er direct een clubgevoel ontstaat en de nieuwe leden elkaar kunnen leren kennen en natuurlijk. En om samen lekker te kunnen fietsen.

Facebook: https://www.facebook.com/mtbzwolle  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden