Eerste selectie van SVI compleet

Zwolle - vv SVI in Zwolle-Zuid heeft de selectie voor volgens seizoen rond. De afgelopen weken hebben alle selectiespelers gezegd ook volgend seizoen graag bij SVI te blijven voetballen.

Eerder werd al bekend dat Dani Lohman en Faisel el Atiaou de club verlaten. Beide mannen kunnen voetballen op dit niveau niet meer combineren met hun werk en geven er de voorkeur aan om een stapje terug te doen. Zij zullen volgend seizoen voor Dieze-West uitkomen.

Stef Tupker kondigde al aan na dit seizoen te stoppen als voetballer, Stef heeft dertien seizoenen in het eerste elftal van SVI gespeeld. Ook keeper Gerjan Apperloo heeft aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de eerste selectie komend seizoen. 

Naast de vertrekkende spelers zijn er ook nieuwkomers. Vanuit de jeugd zullen enkele talentvolle jongens de kans krijgen om zich te laten zien en een plek in de selectie af te dwingen, hoe dit er precies uit gaat zien gaat de komende tijd bekeken worden, en is ook afhankelijk van de coronasituatie. 

Daarnaast zullen Olivier Duinkerken (24) en Frank Jansen (23) de selectie van trainer Bram Freie voor komend seizoen komen versterken. 

Frank is een vleugelaanvaller, die eerder speelde voor sc Genemuiden en de afgelopen drie seizoenen deel uit maakte van de eerste selectie van Dos Kampen. Frank is onlangs verhuisd naar Zwolle-Zuid en wilde graag in de buurt voetballen. Nu kan hij op de fiets naar het sportpark aan de IJsselcentraleweg. Naast de locatie sprak ook de manier waarop SVI voetbalt hem hem erg aan.

Olivier komt over van sc Genemuiden waar hij deel uit maakte van de eerste selectie. Olivier is een veelzijdige verdediger die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is blij met de overstap naar SVI en kijkt uit naar volgend seizoen.

Olivier en Frank speelden samen in de jeugd van PEC Zwolle, alvorens beiden de overstap maakten naar sc Genemuiden. Ook Olivier woont in Zwolle. 

Met de komst van beide mannen is de selectie compleet, waarbij er ruimte blijft voor een defensieve versterking.

In december werd al bekend dat hoofdtrainer Bram Freie zijn contract met een seizoen heeft verlengd. Ook werd al eerder bekend dat assistent trainer Roy Agten zal vertrekken naar SVZW. 

Jordy Hendriks zal ook komend seizoen als assistent-trainer fungeren, daarnaast is het contract met keeperstrainer Raymon Thalen met 1 seizoen verlengd. Gert van der Vegt alsmede Hans Hultink, Erik Visscher & Matthijs Bremmer zullen komend seizoen actief zijn bij SVI 1. Het medische gedeelte rondom het 1e elftal zal verzorgd worden door Lennart Kamp van Fysioplus.

Hiermee is de selectie en de staf zo goed als rond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden