Webinar Peptalk Sport & Blessurepreventie

Webinar Peptalk Sport & Blessurepreventie

Zwolle - Trainers en coaches uit Zwolle kunnen vrijdag 19 maart tussen 19.30 en 21.00 uur geïnformeerd en geïnspireerd  worden over Sport & Blessurepreventie. Het webinar is bedoeld voor trainers, coaches, bestuursleden, vrijwilligers en betrokkenen van de Zwolse sportvereniging.

Maarten de Waart, sport- en jeugdfysio PEC Zwolle en Ben van Boven, looptrainer AV PEC zijn twee gastsprekers in deze webinar. Zij informeren en inspireren de deelnemers van Peptalk over het hoe te voorkomen van blessures van de atleten. Hoe ontstaan blessures en hoe kan je deze voorkomen? Waarom en hoe doen we een warming-up en loopscholing? Wat zijn eigenlijk de verschillen? Vragen die beantwoord worden tijdens het webinar middels een tafelgesprek met drie gastsprekers. 

“We beseffen ons dat de ontwikkelingen rondom corona voor veel sportverenigingen op dit moment prioriteit hebben. Maar het is ook nodig stil te staan bij de ontwikkelingen die er wél zijn”, vertelt Brian Rispens, projectleider Peptalk SportService Zwolle.  ”De jeugd legt al vroeg de basis van zijn fysieke ontwikkeling binnen de sport. Het is in het belang van, zowel de sportvereniging als de sporter, om vroegtijdig blessures te voorkomen. Hoe kun je dat nou doen? Dat bespreken we met onze gasten tijdens het webinar op 19 maart.”

“De deelnemers van Peptalk moeten aan het eind van de avond voldoende kennis en ideeën hebben opgehaald om hun sporters zo goed mogelijk te begeleiden in het voorkomen van blessures.” 

Gastsprekers 19 maart zijn Ben van Boven, looptrainer AV PEC & docent CSE Zwolle Maarten de Waart, sport- en jeugdfysio PEC Zwolle Sharon de Witte, Buurtsportcoach- en clubkadercoach bij SportService Zwolle. Gastheer is Arno de Swart, Talentregisseur Topsport Overijssel.

Corona en de sport 

Ripens: “Met Peptalk richten we ons bewust alleen op de trainers en coaches van de sportverenigingen in Zwolle en omliggende regio. We willen hen hiermee beter bedienen. Een inspirerende, informerende avond waarbij we de verbinding leggen mét elkaar en vóór elkaar over de actualiteiten. Ondanks corona gaan we ervoor om de Zwolse sportvereniging te blijven ondersteunen. Met interessante thema’s die voor iedere trainer of coach wel een keer aan bod komt. Daarbij spelen we ook in op thema’s die niet per se met corona te maken hebben want het is ook wel prettig om je te richten op de tijd daarna.” 

Aanmelden Geïnteresseerd trainers en coaches kunnen zich aanmelden via https://sportservicezwolle.nl/sportkalender?showevent=36496. Deelname voor Zwolse sportverenigingen is gratis.

Meer berichten