Hedon-concept Danslokaal op televisie


Foto: Christein van Hoffen

Hedon-concept Danslokaal op televisie

Zwolle - Danslokaal Voor TV wordt vanaf zondagmiddag 7 maart om 14.00 uur om de week uitgezonden op RTV Focus, de stadszender van Zwolle. Het is de vertaalslag naar TV van Danslokaal in Hedon, de dansmiddag voor senioren. Iedere uitzending zal er een dansstijl centraal staan waarbij kijkers worden aangemoedigd om voor de tv mee te doen. Gina Maria neemt de presentatie voor haar rekening en zal alle passen luid en duidelijk uitleggen.

Vanaf het begin van de coronacrisis, heeft Hedon een streep moeten zetten door Danslokaal. Het succesvolle concept dat het Zwolse poppodium samen met WijZ Welzijn, Gina Maria, ZwolleDoet en SamenZwolle organiseert, staat in het teken van een middag vol dansbare deuntjes uit de jaren 50 en 60 en is geënt op het ontmoeten van nieuwe mensen. Danslokaal staat voor een gezellige middag waar er, net als vroeger, volop kan worden gedanst: van swingen, jiven, twisten tot en met de boogiewoogie. 

 ”De corona maatregelen treffen ouderen extra hard, broodnodig sociaal contact is beperkt en sommige ouderen komen amper buiten”, aldus Simone Boshove van SamenZwolle. “Door Danslokaal als televisieformat aan te bieden, willen we ouderen ‘corona proof’ een fijne middag bieden. Als initiatiefnemers hebben we wel eens gezegd ‘Danslokaal op TV is een uurtje uit achter de buis’. Daar gaan we voor, heerlijk samen dansen en plezier maken. Dankzij de samenwerking met RTV Focus wordt dit nu realiteit.”  

Meer berichten