Docenten Capellen Campus bezorgen glimlach bij duizend leerlingen


<p>Jeannette Groenhof bezorgt het Capellen Campus pakket bij Alicia Ponsen (klas 2 HM1)</p>

Jeannette Groenhof bezorgt het Capellen Campus pakket bij Alicia Ponsen (klas 2 HM1)

(Foto: John Beumer, PR OOZ )

Docenten Capellen Campus bezorgen glimlach bij duizend leerlingen

Zwolle - Docenten van de Capellen Campus zijn de afgelopen weken op pad geweest om duizend capuchontruien, chocola én een glimlach te bezorgen bij leerlingen in Zwolle en de regio..  

Nu de lockdown bijna acht weken duurt, vonden docenten en mentoren het de hoogste tijd voor een ‘sfeeractie’. Even een manier om wél het persoonlijke contact te hebben en een ontmoeting met leerlingen te organiseren, die niet gaat over schoolcijfers, examens of de stelling van Pythagoras, maar een moment voor echt contact. Goed voor de moraal. En aldus werd het volgende plan opgevat:

Op school lagen nog duizend warme hoodies te wachten op de leerlingen. Die waren al eerder besteld om de leerlingen letterlijk (veel open ramen en deuren op school) en figuurlijk een warm gevoel te bezorgen. De examenleerlingen hadden de hoodies al op school ontvangen, evenals de leerlingen van Onderwijsroute 10-14.

 Vervolgens werd aan mentoren van Van der Capellen Sg. en Onderwijsroute mens& door de overige leerlingen regelmatig gevraagd “Wanneer krijgen wij nou eindelijk onze hoodies?”. Met een persoonlijke thuisbezorgactie, waaraan van directeur tot het ondersteunende personeel een bijdrage is geleverd, is nu gezorgd dat alle leerlingen (ook in de buitenregio’s zoals Hasselt, Nieuwleusen en Ommen) thuis een pakketje met hoodie, chocola, een glimlach en een kort moment van persoonlijk contact hebben gehad.

Voor de leerlingen, maar ook zeker voor alle personeelsleden, was het fijn om even een dergelijk positief moment met elkaar te hebben.

Meer berichten