Elze loopt 10 kilometer op slippers voor het goede doel


Foto:

Elze loopt 10 kilometer op slippers voor het goede doel

Zwolle - De 32-jarige Elze uit Zwolle loopt woensdag 10 kilometer op slippers om geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen in India. Ze doet mee aan de wandelchallenge ‘Walk a mile in my shoes’ van het vrouwenplatform Lume. 

Via deze challenge lopen vrouwen een lange afstand op uitdagende schoenen, zoals slippers, pumps of crocks, waarbij zij zich laten sponsoren voor het goede doel via www.lumehelpt.nl

“Het idee voor deze wandelchallenge ontstond spontaan”, vertelt Elze die zelf bij Lume werkt; een beweging voor en door vrouwen wereldwijd die elkaar helpen hun geloof te delen en licht te verspreiden. “Op 1 februari bestond Lume twee jaar. We kijken terug op twee prachtige jaren, waarin we heel veel ontvingen. Daarvan willen we weer uitdelen, door andere vrouwen te helpen.”

De keuze voor meisjes en vrouwen in India was snel gemaakt. Elze: “India heeft een speciaal plekje in mijn hart. Voor mijn werk bij Verre Naasten maakte ik enkele reizen naar dit land. Toen ik hoorde over dit project, en de bevlogenheid zag van dokter Vijila en haar man Isac die dit zijn gestart, wilde ik me daar heel graag voor inzetten!” Het project helpt meisjes en vrouwen uit de Malto-gemeenschap, zij behoren tot de allerarmsten in het noorden van India. Dit project focust zich op het ‘zelf doen’ en wil ruim 2.600 mensen helpen. Met als doel: minder ziektes, meer en gezonder voedsel, een beter inkomen en meer zelf bewustzijn over rechten. Voor 20 euro kan een meisje of vrouw al geholpen worden.

Elze zoekt nog steeds sponsors: “Sponsoren kan via mijn actiepagina op www.lumehelpt.nl. Maar zelf meedoen aan de challenge kan ook! Ik hoop met mijn prestatie tenminste 50 meisjes en vrouwen in India te kunnen helpen.”

Over Lume

Lume is een beweging van vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen om vrijuit en zelfverzekerd hun geloof te delen. Lume biedt hiervoor een online community, concrete handvatten en praktische tools, zoals de Lightswitchavond en de Lightbox.

Meer berichten