Foto:

Sportief door Zwolle in voorjaarsvakantie | SPORTROUTE Persbericht

Zwolle - Na het succes van Stadswandeling Zwolle kan een sportief alternatief niet uitblijven. “Je gaat niet met je spijkerbroek of met hakken de stad in, maar echt met sportkleding en sportschoenen”, zegt Karin. De sport- en yogainstructeur organiseert deze voorjaarsvakantie drie sportroutes met sportoefeningen door Zwolle. Tijdens de route kun je bij zes Zwolse horecazaken terecht voor een pitstop met een hapje en een drankje. 

Vrijwel elk weekend is Stadswandeling Zwolle uitverkocht. Dat succes inspireerde Karin, zelf sportinstructeur bij Kara Yoga en voedingsdeskundige. In plaats van een sportroute voor alleen haar bootcamp-leden werd het een route voor een groter publiek. De sportroute is volgens Karin nét even anders. In plaats van gezellig wandelen met een versnapering ligt de focus bij de sportroute op work-outs en gezondheid.

Zo werkt de sportroute

Je bestelt via https://shop.karayoga.nl/ voor 4,95 euro per persoon een route van 4 kilometer (de familieroute), 5 óf 10 kilometer. Het moment waar en wanneer je start bepaal je zelf, zolang het maar binnen de voorjaarsvakantie van 22 tot en met 28 februari is. “Door er een datum aan te hangen, heb je toch een stok achter te deur om de route te doen”, verklaart Karin. Alle routes hebben één ding gemeen: je krijgt vlak voor de start een routekaart van Zwolle met horecadeals en punten waar je sportoefeningen kan doen (bijvoorbeeld squats, lunges en push-ups). Tussendoor wandel je of loop je hard.

Geen zorgen: Karin staat niet klaar met een stopwatch. “Je kan het helemaal in je eigen tempo doen. Het is geschikt voor iedereen, ook als je geen sportervaring hebt”, zegt Karin. Voor wie hulp nodig heeft, zijn er foto’s en filmpjes van sportoefeningen beschikbaar. Of je de oefeningen in je eentje of samen doet, is aan jezelf. “Je kan het extra leuk maken door bijvoorbeeld met je kind op je schouders te squatten. Of tegenover elkaar te planken en elkaar een kus te geven als je een push-up doet.”

Bananenbrood en energyshakes

Voor de horecadeals heeft Karin samen met zes Zwolse horecazaken een gezond menu samengesteld. Dus geen hotdogs, arretjescake of warme appeltaart, maar gezonde producten. Winkelcafé De Engel, Anne & Max, De Gillende Keukenmeiden, Lots & More, Fruit Smoothy Therapy en De Nieuwe Keuken doen mee. Zij bieden tijdens de route gezonde (suikervrije) taartjes, broodjes met humus, bananenbrood, energyshakes en smoothies aan. Sommigen producten zijn ook glutenvrij en plantaardig. Belangrijk om te weten: check vooraf wel de openingstijden van de deelnemende zaken.

Meer bewegen, dat is het doel

Karin vindt het belangrijk dat mensen in deze coronatijd meer bewegen. “Mensen bewegen nu minder, terwijl veel coronapatiënten die op de intensive care liggen overgewicht hebben”, meent Karin. Daarnaast mogen Zwollenaren niet zoveel: sportscholen zijn dicht en je mag na negen uur ’s avonds niet over straat. Karin ziet haar initiatief dan ook als een goede manier om mensen aan het bewegen te krijgen.

Mocht de sportroute net als de stadswandeling een succes worden, dan komt er waarschijnlijk een vervolg. Ga je meedoen met de sportroute, houd je dan altijd aan de regels van het RIVM.

Meer berichten