Gymnasium Celeanum en Carolus Clusius College in voorronde ‘Op weg naar Het Lagerhuis’


Foto: BNNVARA

Gymnasium Celeanum en Carolus Clusius College in voorronde ‘Op weg naar Het Lagerhuis’

Zwolle - Voor de drieëntwintigste keer gaat BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. De voorrondes in Overijssel vinden plaats op donderdag 18 februari vanaf 13.00 uur. Deelnemers uit Zwolle zijn Gymnasium Celeanum  en het Carolus Clusius College 

Middelbare scholen uit alle provincies dingen mee om een plek in de tv-finale op NPO 2 op zondagavond 9 mei.  

Door de coronacrisis is er dit jaar een andere opzet van de voorrondes. De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren. 

De deelnemers donderdag 18 februari:

Carmel College Salland - Raalte

Vechtdal College - Ommen

Greijdanus - Hardenberg

Etty Hillesum Lyceum - Deventer

Gymnasium Celeanum - Zwolle

Het Noordik - Almelo

Bataafs Lyceum - Hengelo

Carolus Clusius College - Zwolle

Twickelcollege - Hengelo

Het Groene Lyceum - Almelo

CSG Reggesteyn - Nijverdal  Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de Provincie Overijssel en Erasmus+. 

Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt. 

Meer berichten