SamenZwolle: van een taalmaatje tot ophalen van voedselpakket


Zwollenaren staan ook in de sneeuw klaar voor een ander.
Zwollenaren staan ook in de sneeuw klaar voor een ander. (Foto: )

SamenZwolle: van een taalmaatje tot ophalen van voedselpakket

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp kan gebruiken of juist hulp wil aanbieden, kan een mailtje sturen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 7508387. Meer informatie? Kijk op www.samenzwolle.nl.

Nieuwe Zwollenaar wil graag Nederlands leren

Voor een jongen van 18 jaar die sinds november 2020 in Zwolle woont, zoekt SamenZwolle een taalmaatje. Het duurt nog even voordat de inburgeringslessen starten en hij wil graag zo snel mogelijk beginnen met Nederlands leren. Hij woont nu in de Aa-landen, maar komt oorspronkelijk uit Kameroen. Zelf spreekt hij Frans maar zijn ouders kunnen goed Engels. Wie wil eens per week met hem oefenen?

Reageren via samenzwolle.nl/taalmaatje of 038 - 750 8387

Oproep: hulp bij ophalen voedselpakket

Voor een lieve familie met vier kinderen zoekt SamenZwolle met spoed een vrijwilliger die iedere twee weken of één keer per maand een voedselbankpakket op wil halen. Het pakket kan op vrijdag tussen 14.30 en 15.15 uur bij de voedselbank worden opgehaald in de Marslanden. Het gezin zelf woont in Stadshagen. Het gezin is zelf niet in staat dit te doen.

Reageren via samenzwolle.nl/ophalenvoedselpakket of 038 - 750 8387

Eenzame oude man zoekt maatje

Doordeweeks bezoekt hij vaak buurtkamers, maar in het weekend voelt hij zich erg alleen. Daarom zoekt SamenZwolle voor deze oudere meneer uit Zwolle-Zuid een maatje. Meneer heeft autisme, maar ook veel humor en is gek op een praatje. Hij zou het leuk vinden een vrouw te ontmoeten die zo af en toe in het weekend een spelletje rummikub wil spelen of een korte wandeling wil maken.

Reageren via samenzwolle.nl/maatjezuid of 038 - 750 8387

Op zoek naar hulp?

Wie wel wat hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld met doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of andere praktische klusjes, of gezelschap zoekt om op veilige afstand mee te wandelen of te bellen, kan een oproep plaatsen op de website van SamenZwolle: www.samenzwolle.nl.

Ook wie iemand wil helpen kan hier terecht door op een oproep te reageren.

Wie hulp nodig heeft kan mailen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 750 83 87.

Meer berichten