IntermeZZo biedt mensen met kanker (wandel)gesprek en online activiteiten


Foto:

IntermeZZo biedt mensen met kanker (wandel)gesprek en online activiteiten

Zwolle - Vanwege de lockdown is IntermeZZo gesloten voor inloop en activiteiten, maar op afspraak en activiteiten online zijn wel mogelijk. Praten, één op één bij een kop koffie, of wandelend in de buitenlucht. Ook (beeld)bellen is een optie. 

De behoefte aan ondersteuning van mensen met kanker én hun naasten is juist nu extra groot. Manager Corine den Hollander van Nazorgcentrum IntermeZZo merkt dat corona mensen bij wie kanker in het leven speelt, extra raakt. “Kanker heeft al een grote impact op het leven, de langdurige coronamaatregelen komen daar bovenop. Dat maakt mensen onzeker en zelfs eenzaam.”

Het inloopcentrum voor mensen die te maken hebben met kanker is gesloten voor alle groepsactiviteiten en de één-op-één behandelingen. “Daarmee valt bijna alle psychosociale steun en lotgenotencontact weg. We horen dat angst en somberheid behoorlijk opspelen. Zeker als je kwetsbaar bent in je gezondheid of veel alleen bent. Of omgekeerd als tijdens je ziekteproces alle gezinsleden in huis zijn, terwijl je rust nodig hebt. Ook nabestaanden van mensen met kanker hebben het lastig. Daarom bieden we veilige gesprekken aan. Het minste wat we nu kunnen doen.”

Wandelend praten

“Praten, je verhaal vertellen of vragen stellen terwijl je wandelt kan heel prettig zijn. Frisse lucht, beweging en afstand houden gaan dan samen. Wie dat wil kan een wandelgesprek aanvragen. Een vrijwilliger maakt dan een ommetje vanuit IntermeZZo met de gast. Dat kan een kwartier zijn, maar ook een wat langere natuurwandeling. Net wat iemand aan kan. Onze locatie is een prachtige uitvalsbasis. Indien nodig kunnen we kijken of een wandeling vanuit huis van de aanvrager mogelijk is.”

Wie liever binnen wil praten, kan dat ook veilig doen bij IntermeZZo. Eén vrijwilliger spreekt met één gast of met maximaal twee personen uit één huishouden. Zo leveren we maatwerk voor mensen die het nodig hebben. Daarnaast bieden we yogales online en kunnen mensen deelnemen aan de digitale schrijfsalon. Belangstellenden kunnen bellen voor meer informatie.”

“Op onze locatie is veiligheid gewaarborgd. Heel veel ruimte en heel weinig mensen. We houden ons strikt aan afstand en hygiënemaatregelen. Wie een afspraak maakt, mag géén corona gerelateerde klachten hebben. Zo blijft de locatie coronavrij en coronaproof,”, zegt Den Hollander.

Niet spontaan binnenlopen  

Spontane inloop is nu niet mogelijk. Wie behoefte heeft aan een gesprek of informatie wil , kan op werkdagen tussen 9.00 tot 17.00 uur bellen voor een afspraak:  06 - 53 76 71 45.

www.intermezzo-zwolle.nl 

Meer berichten