Supportersvirus


Foto:
PEC Zwolle

Supportersvirus

Het PEC supportersvirus is een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Het lijkt er op dat de huidige trainer van de club die ik lief heb, hoogstpersoonlijk een antivirusstof aan het ontwikkelen is om mij immuun te maken. Met de ongelooflijke wanprestatie van afgelopen zaterdag deed hij een verwoede poging om de supporters van de club definitief van zich te vervreemden.

Dat gaat hem niet lukken. Ik had voor deze voorgaande zin wellicht mijn caps Lock toets moeten indrukken, geheel in traditie met sociale media. De club is decennia geleden onder mijn huid gekropen en dat krijgen geen honderd onbekwame mensen er meer uit. Laat staan meneer Stegeman.

Ook deze man is een passant in de imposante rij die mijn club aan hoofdtrainers heeft versleten. Als je in het oog van de ellende van het moment zit, is de weg naar ontsnapping lastig te vinden. Daarom zou je van het huidige bestuur daadkracht mogen verwachten om de bron van alle narigheid naar de uitgang te geleiden.

Maar ja, er is geen geld voor een afkoopsom en van de man in kwestie verwacht ik niet dat hij zoveel betrokkenheid heeft bij PEC Zwolle, dat hij zijn afkoopsom zal inleveren.

Zaterdagavond waaide een golf van verontwaardiging door velen die dat PEC virus onder de leden hebben. We zagen een elftal dat zonder motivatie, spelvreugde of verbetenheid de derde wedstrijd in negen dagen op rij afwerkte. Plichtmatig en gelaten ondergingen gingen de spelers de vernedering, terwijl het supportersbloed kookte en klotste.

Supporters hebben aan één ding een bloedhekel: in de steek gelaten worden door de club waar zij héél véél voor over hebben. Ik noem het ‘blind’ verlengen van de seizoenkaart, de gang naar en de zit in een ijskoud stadion, eindeloos durende bustochten naar uitwedstrijden. Hondstrouw aan hun voetballiefde,

Zij verwachten dat de trainer een team het veld op stuurt dat weet waar het aan toe is. Een team dat er vanaf de eerste minuut vol de wedstrijd ingaat en dat mouwen worden opgestroopt als het niet lekker gaat. In ieder geval geen spelers waar de angst van de koppies is af te scheppen.

Verliezen kan. PEC is geen topclub waar aan de lopende band wordt gewonnen. Supporter zijn van PEC is omgaan met een virus dat alle kanten op kan gaan. Verliezen hoort daar bij. Zeker als het met opgeheven hoofd gebeurt.

In de lange periode dat we als fans niet in het stadion mogen komen, verwacht ik als supporter nog meer inzet en motivatie van onze trots. Het avondje PEC op tv is één van de weinige hoogtepunten in een tijd dat we met zijn allen aan huis zijn gebonden. Het lijkt er op dat de trainer dit soort verwachtingen aan zijn laars lapt. Dat is PEC onwaardig.

Hoog tijd dat het bestuur ingrijpt en het eenmalige incident zoals voorzitter Visser het tijdens de nieuwjaarsreceptie maandagavond verwoordde, niet meer met de mantel der liefde toedekt. Vervroegd afschrijven deze man. Degradatie is dichterbij dan gedacht. Breng onze trots terug.

Anton Cramer?

Meer berichten