Tuingereedschap Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier gestolen


Opslag leeg
Opslag leeg (Foto: Vanessa Velthuis)

Tuingereedschap Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier gestolen

Zwolle - Het tuingereedschap van Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier is afgelopen weekend gestolen. Het gereedschap voor onderhoud aan de speeltuin lag in een zeecontainer bij Wijcentrum Bestevaer in De Wipstrik. Twee vrijwilligers van de speeltuinvereniging ontdekten de roof zondagmiddag.

De vrijwilligers en het bestuur zijn woest. “Wie doet nou zoiets?”, aldus de vereniging in een verklaring. “De vereniging heeft het zwaar nu hun deuren gesloten zijn in verband met de coronacrisis. Inkomsten uit exploitatie van het wijkcentrum zijn er niet. De steun van de overheid dekt wel een deel van de kosten, maar niet voldoende om ook nog eens te sparen voor nieuwe aankopen. Het is aanpoten om het geld voor een nieuwe mand-schommel bij elkaar te krijgen, laat staan allemaal nieuw gereedschap.”

Uit de zeecontainer zijn een zitmaaier (een oranje trekkertje), een drukmaaier, benzine-heggenschaar, bosmaaiers en bladblazers gestolen. Enkele duizenden euro’s schade voor de vereniging. “Want ook al wordt het een verzekeringskwestie, van die uitkering kun je nooit alle spullen opnieuw aanschaffen.”

Er zijn getuigen die in de nachtelijke uren opvallende activiteit hebben gehoord. De camerabeelden zullen worden nagekeken en bij de aangifte aan de politie worden overgedragen. Bestuur en vrijwilligers van de vereniging hopen dat de spullen terug gevonden worden. 

Wie ziet dat een partij tuingereedschap wordt aangeboden, kan contact opnemen met de wijkvereniging via info@wijkcentrumbestevaer.nl of de politie bellen. 

Meer berichten