SamenZwolle: van bijpraten op de Kletslijn tot digitaal koffiedrinken


<p>Mensen die behoefte hebben aan een praatje, gezelschap of een activiteit kunnen terecht in Wijkcentrum Holtenbroek. </p>

Mensen die behoefte hebben aan een praatje, gezelschap of een activiteit kunnen terecht in Wijkcentrum Holtenbroek.

(Foto: )

SamenZwolle: van bijpraten op de Kletslijn tot digitaal koffiedrinken

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp kan gebruiken of juist hulp wil aanbieden, kan mailen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 750 83 87. Meer informatie staat op www.samenzwolle.nl.

Activiteiten voor ouderen

Nu Nederland opnieuw thuis moet blijven om het coronavirus onder controle te krijgen, breekt voor veel ouderen weer een moeilijke tijd aan. Door minder bezoek, activiteiten en andere afleiding, neemt het gevoel van eenzaamheid sneller toe. SamenOuderen zorgt de komende weken dat ouderen, binnen de mogelijkheden die er zijn, toch gezien en gehoord worden in Zwolle.

Digitale koffiemomenten

SamenOuderen houdt tot half maart elke maandag een digitaal koffiemoment. Via het programma Zoom op de eigen computer, laptop of tablet kunnen senioren van 10.00 tot 11.00 uur een online een praatje met elkaar maken en een kop koffie drinken. Op www.samenzwolle.nl/digitaal-koffiemoment staat meer informatie. Wie mee wil doen, maar niet precies weet hoe het werkt, kan contact opnemen met WijZ Welzijn via 038 -851 57 00, er staan medewerkers klaar om te helpen.

Bereikbaarheid SamenOuderen Kletslijn

Sinds maart zitten de vrijwillige kletsmajoors van de SamenOuderen Kletslijn voor u klaar voor een luisterend oor of gewoon een gezellig praatje. De Kletslijn is nog steeds te bereiken van maandag tot en met vrijdag op 088 - 201 12 50. Ook tijdens de kerstdagen is de Kletslijn bereikbaart.

Gezelschap in Wijkcentrum Holtenbroek

Mensen die behoefte hebben aan een praatje, gezelschap of een activiteit kunnen ook in deze tijden terecht in Wijkcentrum Holtenbroek. “Iedereen is welkom, maar we horen het graag wel vooraf”, zegt Petra Staas, buurtwerker bij Travers Welzijn. “Voor een beperkte groep mensen die hier echt baat bij hebben, omdat ze anders in een isolement dreigen te raken, hebben we op de dinsdagmiddag een activiteitengroep opgezet. Het belangrijkste is dat we de onderlinge afstand van anderhalve meter kunnen waarborgen, daarom willen we graag weten wie wanneer langskomt. Nieuwe deelnemers moeten zich vooraf aanmelden. We kijken dan of we een grotere ruimte kunnen vinden of eventueel een extra groep moeten starten.”

Meer informatie: www.samenzwolle.nl/thuishonk.

Meer berichten