Cibap beste mbo vakschool van Nederland


<p>Opening van de Cibap Playground in 2019. Bewustwording van het verduurzamen van de mode-industrie stond centraal.&nbsp;</p>

Opening van de Cibap Playground in 2019. Bewustwording van het verduurzamen van de mode-industrie stond centraal. 

(Foto: )

Cibap beste mbo vakschool van Nederland

Zwolle - Cibap vakschool voor verbeelding is de beste vakschool van Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids mbo 2021 die donderdag verschijnt. 

Maar liefst zes van de acht opleidingen van het Cibap ontvangen het predicaat topopleiding. De Zwolse mbo die opleidt voor een baan in de creatieve industrie staat al jaren in de top in zijn vakgebied. Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle leidt op voor en met de creatieve industrie. Van mediavormgever tot creatief vakman en van filmmaker tot ruimtelijk vormgever en decoratie- en restauratieschilder.

Het Cibap scoort uitzonderlijk hoog als het gaat om de opleidingen Ruimtelijk Vormgever (niv. 4), Mediavormgever (niv. 4), International Creative Business Developer (niv. 4), Mediamaker (niv. 3), Filmmaker/AV (niv. 3) en Signmaker (niv. 3). De scores zijn bovengemiddeld als het gaat om onderwijs en begeleiding, omgeving, sfeer en veiligheid, doorstroom naar het tweede leerjaar en een laag percentage vroegtijdig schoolverlaten.

Patrick Belderink van Oost 5 architectuur heeft al jaren Cibap stagiaires van de opleiding Ruimtelijk Vormgever: “Cibap studenten zijn gemotiveerd, enthousiast en bovenal leergierig. Bij Oost 5 zetten we ze graag in. De studenten onderscheiden zich door zelfstandigheid en zijn goed ingevoerd in hun vakgebied”, aldus Belderink. Cibap studenten ervaren over het algemeen goede begeleiding tijdens hun stages.

De Keuzegids is de enige onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen kritisch beoordeelt en vergelijkt. Iedereen die een vervolgopleiding kiest of bij die keuze helpt, vindt in de Keuzegids een deskundige en prettige hulp. 

Meer informatie op www.keuzegids.nl

Meer berichten