Twee Zwolse projecten maken kans op Appeltje van Oranje


Foto: Oranje Fonds

Twee Zwolse projecten maken kans op Appeltje van Oranje

Zwolle - Wel Thuis en Stichting Focus uit Zwolle maken maken kans op het Appeltje van Oranje 2021. Met vijf andere projecten dingen ze mee naar de provinciale prijs. Het project met meeste stemmen gaat door naar laatste 10

Vanaf vandaag kan het Nederlands publiek stemmen op hun favoriet. Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden. En ook de stemmers maken kans op een prijs: er wordt een bedrag van 2.000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen. Er zijn in totaal veertig projecten uit heel Nederland in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met woensdag 20 januari via stem.oranjefonds.nl. Op die site staat ook een uitgebreide beschrijving van de deelnemende projecten.

 Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen in 2021 gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Denk aan mensen die kampen met een burn-out, paniekaanvallen, dwangneuroses of eetstoornissen. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk om mee te doen. Daarom is het van onschatbare waarde dat vrijwilligers er voor hen zijn. De kanshebbers zetten zich hier, ieder op een eigen manier, hard voor in.

Alle projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje maken een enorm verschil in het leven van veel mensen. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Van de veertig kanshebbers blijven er tien genomineerde projecten over. Het project met de meeste stemmen kwalificeert zich hier automatisch voor. De overige projecten houden eind januari tijdens een landelijke online selectiedag een pitch voor een jury, die de negen andere genomineerden selecteert. Uit deze tien worden in het voorjaar de drie winnaars gekozen.

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden