Online lezing over Kierkegaard bij Filosofisch Café Zwolle


Foto:

Online lezing over Kierkegaard bij Filosofisch Café Zwolle

Zwolle - Filosofisch Café Zwolle heeft maandag 18 januari om 19.30 Rob Compaijen digitaal te gast. 

Hij spreekt over de Deense filosoof Søren Kierkegaard. De titel van zijn lezing luidt: ‘De mens en zelfwording’. Deze lezing is online te volgen via Zoom. Meer informatie staat op: www.filocafezwolle.nl.Voor een reservering volstaat een mail naar infofilocz@gmail.com. Na de betaling van 5 euro krijgt wordt daarna de link voor de lezing toegestuurd.

Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) is één van de meest veelzijdige en originele denkers in de geschiedenis van de westerse cultuur. Hoewel hij in overzichten van de westerse filosofie vaak een wat marginale rol speelt, is zijn invloed op de hedendaagse filosofie groot. Kierkegaard wordt in dat verband nogal eens de ‘vader van het existentialisme’ genoemd. 

In dit college belicht Compaijen Kierkegaards visie op een typisch existentialistisch thema, namelijk de zelfwording. Volgens Kierkegaard is het van groot belang dat de mens zichzelf wordt. Maar wat betekent dat eigenlijk? 

Filosoof Rob Compaijen (1986) is als postdoctoraal onderzoeker werkzaam op de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Hij promoveerde op een proefschrift over Kierkegaard. Momenteel werkt hij aan een onderzoeksproject over reflectie en objectiviteit in de ethiek, waarvoor hij van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) een Veni-beurs ontving. Ook schrijft hij een boek over afgunst. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden