Cultuurfonds Overijssel steunt uitbreiding gezamenlijke theatermateriaal


<p>Theater Gajes uit Deventer gebruikt de theaterfaciliteiten van de pooldepots. &nbsp;</p>

Theater Gajes uit Deventer gebruikt de theaterfaciliteiten van de pooldepots.  

(Foto: Gerard Dubois)

Cultuurfonds Overijssel steunt uitbreiding gezamenlijke theatermateriaal

Zwolle - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft 24.500 beschikbaar voor de uitbreiding en vernieuwing van professionele pooldepots. Overijsselse amateurverenigingen kunnen daar gebruik van maken. In de depots zitten theatermaterialen zoals licht- en geluidsapparatuur en mobiele podia. Amateurverenigingen kunnen die huren tegen gunstige condities. Deze technische materialen zijn ondergebracht bij drie depots, verspreid over de provincie.

Stichting dEVENTer/Face, Toneelvereniging De Rieverst in IJhorst en Toneelvereniging Vorie Vana te Beerzerveld zijn de beheerders van deze depots. 

Het geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is onder meer bedoeld voor duurzame ledverlichting, robuuste apparatuur en lichtere podiumdelen. Met de overgang van 40 kilo naar 15 kilo podiumdelen wordt ingezet op een duurzamere inzetbaarheid van medewerkers, vrijwilligers en afnemers.

De theaterfaciliteiten die op deze manier voor een grote groep beschikbaar zijn, zijn met name bedoeld om Overijsselse amateurverenigingen de gelegenheid te geven tegen een gunstig tarief professioneel voor de dag te komen bij optredens en uitvoeringen. Ook non-profit organisaties, organisatoren van culturele evenementen, scholen, (sociaal-) culturele en maatschappelijke instellingen kunnen een aanvraag indienen om de apparatuur tegen gunstige condities te huren.

De poolbeheerders adviseren over het gebruik en de mogelijkheden van de beschikbare installaties. Indien gewenst kan er via hen ook een theatertechnicus worden ingeschakeld.

Beheerders Bram Janssen van Stichting dEVENTer (regio Salland, bereikbaar via face@eventsdeventer.nl), Chris Stuut van Toneelvereniging Vorie Vana (regio Noordoost-Overijssel, bereikbaar via cstuut23@hotmail.com ) en Bert de Weerd van Toneelvereniging De Rieverst (regio Noordwest-Overijssel, bereikbaar via deweerd.bert@gmail.com) kunnen geïnteresseerden voorzien van meer informatie over de huur van de materialen.

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden