Foto:

SamenZwolle en Doomijn Kinderopvang bezorgen ouderen een vrolijke kerst

Zwolle- SamenZwolle en Doomijn Kinderopvang hebben de handen ineengeslagen voor een kerstactie. 

Op negen Zwolse buitenschoolse opvanglocaties (bso) van Doomijn knutselden kinderen vanochtend kerstkaarten, die ze daarna bezorgden bij woonzorgcentra. “Met onze gezamenlijke actie willen we kinderen laten zien hoe fijn het is om naar anderen om te kijken”, zegt Harma van Teeffelen van Doomijn. “Tegelijkertijd willen we ouderen een hart onder de riem steken in coronatijd”, zegt Simone Boshove van SamenZwolle.

De Zwolse wijken waar de kinderen samen met de medewerkers van Doomijn hun zelfgemaakte kerstkaarten bezorgden aan ouderen, zijn Aa-landen, Stadshagen, Stationsbuurt, Wipstrik en Zwolle-Zuid. Op elf woonlocaties kregen ouderen een mooie kerstwens. “Zowel jong als oud vond het leuk. De kinderen hadden graag bij de ouderen binnen willen komen, maar dat hebben we niet gedaan, vanwege de coronarichtlijnen”, zegt Boshove.

Op SamenZwolle.nl komt alles bij elkaar dat Zwollenaren voor en met elkaar doen. Denk aan praktische hulp, maatjesinitiatieven, vrijwilligerswerk en activiteiten. Ook voor ouderen is er veel aandacht. “Voor ons is het dan ook logisch om samen met SamenZwolle deze kerstkaartenactie op touw te zetten”, vertelt Van Teeffelen, consulent activiteiten bij Doomijn. Beiden vinden we: in Zwolle doen we het sámen. Als organisaties helpen we elkaar én helpen wij de kinderen iets te doen voor ouderen. Zodat zij weten dat er ook deze kerst aan hen wordt gedacht.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden