Cultuurfonds Overijssel verrast de Vuurvogel met extra bijdrage

Cultuurfonds Overijssel verrast de Vuurvogel met extra bijdrage

Zwolle - Vijf organisaties in Overijssel zijn de afgelopen dagen verrast door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ook Stichting de Vuurvogel uit Zwolle kreeg een extra bijdrage.  

Zij zijn in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van 2.500 euro om hen in coronatijd een extra steuntje in de rug te geven. Want ook de Overijsselse culturele- en natuurorganisaties zijn hard geraakt door de ingrijpende overheidsmaatregelen in een poging het coronavirus een halt toe te roepen. Dit bedrag komt bovenop de eerder dit jaar toegewezen bijdragen.

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel stimuleert actieve muziekparticipatie door jongeren en het muziekklimaat in de regio Zwolle. De stichting organiseert onder meer een jeugdige versie van ‘The Night of the Proms’ met klassieke meesterwerken, swingende pop/rock en close-harmony.

Elke werkdag is deze week een organisatie door het bestuur van Cultuurfonds Overijssel verblijdt met een cheque. “Juist nu is het zo belangrijk dat we de cultuursector in onze provincie een steuntje in de rug geven. Met deze chequeweek zorgen we ervoor dat een aantal organisaties zo snel mogelijk weer normaal aan de slag kan, zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen”, aldus Ineke Bruggeman, ambtelijk secretaris van het Cultuurfonds Overijssel.

Naast Stichting de Vuurvogel  waren er extra bijdrages voor Stichting Museum Buurtspoorweg uit Haaksbergen, TAMTAM objektentheater uit Deventer, Openluchtmuseum Ootmarsum uit Ootmarsum en Natuurwerkgroep de Reest uit Dedemsvaart.

Een filmpje over de overhandiging aan de Vuurvogel is te zien op https://youtu.be/CGFy96SViQY

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden