Hoofd Spotify Benelux Wilbert Mutsaers in Hedon Academy


Eigen foto Wilbert Mutsaers

Hoofd Spotify Benelux Wilbert Mutsaers in Hedon Academy

Zwolle - Hoofd Spotify Benelux, Wilbert Mutsaers, is maandag 7 december te gast tijdens Hedon Academy

Deze editie van Hedon Academy in Hedon is in verband met de huidige coronaregels alleen toegankelijk voor dertig studenten van ArteZ en Deltion College. Voor alle overige belangstellenden is Hedon Academy te volgen via een gratis livestream. Vanaf 19.00 uur is het gesprek tussen Wilbert Mutsaers en moderator Judith van der Klip te volgen via www.hedonproductiehuis.nl/live.

 Streamingdiensten spelen een steeds belangrijkere rol. Playlists en Spotify pluggers zijn inmiddels veelbesproken onderwerpen. Maar je vraagt je af: Hoe werkt dit allemaal? 

“Onze gast Wilbert Mutsaers neemt je mee in de wereld van Spotify: hij werkte bij platenmaatschappijen was hoofd van 3FM en directeur van MOJO Concerts”, vertelt Judith van der Klip, moderator van Hedon Academy. “Nu is hij hoofd van Spotify Benelux. Hij houdt zich bezig met gecureerde afspeellijsten waarvan er wereldwijd duizenden en in Nederland zo’n 150 bestaan zoals New Music Friday, Woordenschat en Easy On Sunday. Wilbert legt uit hoe ze bij Spotify werken met data, ‘skiprates’, lijstjes en handmatige selectie om op een succesvolle manier muziek aan de luisteraar aan te bieden. Zo krijg je een kijkje achter de schermen.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden