Een tweede leven voor kantoorpand Rubens in Zwolle


Foto: Martijn Heemstra

Een tweede leven voor kantoorpand Rubens in Zwolle

Zwolle - Op het voormalige kantorenpark Oosterenk in Zwolle werd in de afgelopen maanden door Van Wijnen gewerkt aan de transformatie van het oude kantoorpand Rubens. In het pand maakte Van Wijnen in opdracht van Vandenbrink Onroerend Goed 67 zogenoemde short-stay appartementen.

Wat tot voor kort nog een kantooromgeving was moet binnen tien jaar omgetoverd worden tot een bruisend woonwerkgebied en een gezonde leefomgeving Dit project is een antwoord op de vraag naar short stay plekken in Zwolle en het tegengaan van leegstaande kantoorpanden in de stad. Afgelopen week zijn de appartementen opgeleverd.

In Zwolle is veel behoefte aan een short stayplek voor mensen die korte tijd woonruimte zoeken omdat ze tijdelijk in Zwolle werken en dichtbij hun werk willen verblijven. Bovendien wil de gemeente Zwolle zoveel mogelijk leegstand in de stad tegengaan en meer goedkope en middeldure huur aan de woningvoorraad toevoegen. 

Naast het pand Rubens is de insteek dat er  de komende tijd nog meer kantoorpanden in dit gebied worden getransformeerd naar wonen. 

De short stay appartementen worden volledig gemeubileerd en kunnen voor minimaal een maand tot maximaal zes maanden gehuurd worden. Opdrachtgever Vandenbrink Onroerend Goed verwacht in de short stay appartementen spoedzoekers maar ook expats, mantelzorgers, revalidanten en artsen in opleiding van het Isala ziekenhuis, dat nabij het pand ligt. 

“De behoefte naar tijdelijk verblijf is enorm. Veel groter zelfs dan het aanbod dat we hier kunnen realiseren. Bovendien is het zonde als overbodige kantoren leegstaan. Nu heeft iedereen er wat aan”, aldus Bert van den Brink van Vandenbrink Onroerend Goed.

Jolanda Comino, directeur Van Wijnen Zwolle: “Dit is een van de gebieden in Zwolle waar veel gaat gebeuren de komende jaren. Wij hopen de goede samenwerking met Vandenbrink Onroerend Goed hier de komende jaren verder te mogen voortzetten. Met het samen oppakken van nieuwe transformatieprojecten kunnen we de ontwikkeling van dit gebied nog verder in beweging krijgen.” 

De transformatie van kantoorpand naar short stay appartementen past goed bij de circulaire gedachte van Van Wijnen. “Het is prachtig dat we deze kantoorpanden een tweede leven kunnen geven. Als Zwols bedrijf bouwen wij graag mee aan de ontwikkeling van deze stad”, zegt Comino.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden