Waardering voor Zwolse vrijwilligers met stadscampagne #WATJIJDOET


Foto:

Waardering voor Zwolse vrijwilligers met stadscampagne #WATJIJDOET

Zwolle - ZwolleDoet!, SamenZwolle en Stadkamer Buurtcultuur & Amateurkunst roepen organisaties op hun vrijwilligers maandag 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, in het zonnetje te zetten. Organisaties kunnen meedoen aan de campagne #WATJIJDOET. 

“Zo laten we samen zien welke mooie dingen er in Zwolle allemaal gebeuren én worden er nog meer mensen enthousiast om vrijwilligerswerk te doen”, zegt Freek van der Heide, adviseur Buurtcultuur & Amateurkunst bij Stadkamer. Organisaties kunnen op 7 december mee doen, maar ook in de weken hierna.

Om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor Zwolse organisaties is er een uitgebreide gratis toolkit ontwikkeld, compleet met kant-en-klare posters, instructies en zelfs gifjes en filters voor op social media. Ook is er campagnemateriaal gratis op te halen bij ZwolleDoet!: setjes speciale ansichtkaarten, felgekleurde pijlen met teksten en raamstickers. Meer informatie is te vinden op samenzwolle.nl/watjijdoet

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar ook voor jezelf. Het biedt de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten, jezelf te ontwikkelen en je draagt zo je steentje bij. Je vrijwillig inzetten kan op allerlei manieren. Van iedere week een dag(deel) tot eenmalig een keer helpen. Denk aan: meehelpen bij een sportclub, dieren verzorgen, collecteren voor een goed doel, een tuin bijhouden voor iemand die dat zelf niet meer lukt, maatje zijn voor een oudere of nieuwe Zwollenaar: er is van alles mogelijk.

“Belangrijk is dat je iets vindt wat jij leuk vindt om te doen en wat goed bij jou past”, zegt Justin Daems, adviseur van Startpunt Vrijwilligerswerk bij ZwolleDoet!. 

Zie ook zwolledoet.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden