Zwolse Stadslanderijen lanceren webshop voor Zwollenaren


Foto:

Zwolse Stadslanderijen lanceren webshop voor Zwollenaren

Zwolle - De boeren van de Zwolse Stadslanderijen hebben hun webshop gelanceerd. “Vanaf nu kun je kraakvers en lokaal eten, met het bestelgemak van een online supermarkt. We zetten echt een flinke stap vooruit naar onze toekomstdroom: De Zwolse Stadslanderijen voeden de stad.” De webshop is te vinden op www.stadslanderijen.nl.

De boeren uit Zwolle en ommeland bundelen in de gloednieuwe webshop hun aanbod tot een volledig assortiment groenten, fruit, vlees, kaas, zuivel, eieren en bloemen. Alle producten zijn van biologische of biodynamische teelt en zijn geproduceerd in Zwolle en ommeland. De Zwollenaar kan zijn boodschappen laten bezorgen of hij kan ze afhalen bij één van de vier afhaalboerderijen.

Klanten kunnen heel gemakkelijk kiezen uit een groot assortiment producten, vertellen de boeren. “Het is een kwestie van aanvinken wat je wilt. Je kunt steeds variëren, maar je kunt ook een handig lijstje met vaste boodschappen aanmaken. Bij onze bestaande klanten zijn de groentepakketten en vleespakketten erg populair. En ben je iets vergeten te bestellen? Dan kun je bijna alle dagen per week wel in één van onze boerderijwinkels terecht.”

De boeren van de Zwolse Stadslanderijen zijn: zorgboerderij en landwinkel De Huppe, biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, melkveehouderij Het Rode Huis, De Kas van Kaat, Overesch Ecologische Landbouw, Bloementuin Zwolle, Melbakh Weidekippen, De Mobiele Boer en Fruit van Nien. 

Naast de teelt en productie van voedsel stellen zij hun gronden én hun inzet beschikbaar voor de aanleg van meer natuur en nieuwe wandelroutes. “Door lokaal te eten, zorg je dus niet alleen voor je eigen gezondheid en minder transportkilometers maar ook voor een fijnere leefomgeving én een eerlijke prijs voor ons boeren.” Daarnaast zijn er nog vele boeren in het Ommeland van Zwolle die hun versproducten leveren aan de webshop.

De vier afhaalpunten liggen mooi verdeeld rondom de stad. De afhaalpunten liggen mooi verdeeld rondom de stad; de Vreugdehoeve in het westen, de Dijklandhoeve in het noorden, Kas van Kaat in het oosten en De Huppe in het zuiden.

Met hun landwinkel of kraamverkoop, restaurant, pluktuin, theehuis of koffiepunt trekken de boerderijen van de Stadslanderijen veel publiek. “Fiets of wandel eens bij ons langs en leer de boeren kennen die telen in jouw achtertuin. We vertellen de Zwollenaren graag over onze dieren, gewassen en producten. Zo weet je weer wat je eet, en wie je voedsel teelt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden