Intiem theater voor zes bezoekers: Heimat Neuhof: het Panorama


Foto:

Intiem theater voor zes bezoekers: Heimat Neuhof: het Panorama


Zwolle - In Schouwburg Odeon is van vrijdag 4 december tot en met donderdag 10 december Heimat Neuhof: het Panorama te zien.

Heimat Neuhof  is het theaterproject van Silas Neumann (Steinheim, 1982) over de vlucht van zijn grootmoeder, 75 jaar geleden, van Garbek (Polen) naar Oberhausen (Duitsland). Neumann volgde de route van zijn grootmoeder en onderzocht dit stuk van de geschiedenis van zijn thuisland, Duitsland. 

Silas Neumann, geboren in Duitsland, is als theatermaker gevestigd in Zwolle. In Zwolle volgde hij de opleiding tot docent theater op ArtEZ en daarna de master Theatre Practice in Arnhem. De afgelopen jaren maakte hij verteltheatervoorstellingen, podcasts, videokunst en installaties en maakte hij voorstellingen bij onder andere Theater Na de Dam, Theatergroep De Jonge Honden en het Stadsfestival in Zwolle.  

Na Heimat Neuhof de podcast en Heimat Neuhof het reisverslag, ontwikkelt Silas Neumann nu deel drie: het panorama. Het is een theatrale, intieme installatie waaruit Silas vertelt, ondersteund door beelden en geluidsfragmenten, over zijn zoektocht en zijn reis. Door middel van het panorama krijgt de bezoeker een bijzondere  inkijk in een reis die voor deze maker al veel eerder begon. De omgang met een collectieve erfenis staat in deze installatie centraal. Kun je schaamte voor je afkomst voelen en hoe ga je daarmee om? 

Per voorstelling kunnen er zes bezoekers om het panorama heen zitten. Kaarten zijn te bestellen via de website van Zwolse theaters. 

Heimat Neuhof is een samenwerking met Werkplaats Zwolse theaters (onderdeel proeftuin Hybride Productiehuis) en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zwolle en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden