Boat Boutique Zwolle geopend


Foto:

Boat Boutique Zwolle geopend

Zwolle - Boat Boutique, de nieuwe Bed&Breakfast-locatie in de Thorbeckegracht is vorige week open gegaan. “Het is een plek geworden waar je de tijd kunt stilzetten”, vindt eigenaar Ilona de Rijke.

Middenin het centrum van Zwolle genieten toeristen van de dynamiek van de stad, de rust van het water en de luxe aan boord. Een B&B waarvan elke Zwollenaar met recht kan zeggen: Zwolle wordt steeds mooier.

In juli kreeg Ilona de Rijke van Boat Boutique de sleutel. Sindsdien is ze bezig geweest met renoveren, verbouwen, schilderen en inrichten. Een project waar ze flink haar tanden inzette, omdat ‘haar’ tjalk niet zomaar een B&B moest worden. “Zwolle is een geweldige, historische stad met mooie parken, musea, theaters en goede horeca. Ik wilde dat mijn boot bijdraagt aan al het mooie van onze stad. Vanuit deze thuishaven kun je lekker Zwolle gaan ontdekken.”

De corona-uitbraak leek eerst te zorgen voor een fikse vertraging in haar plannen, zo werd de keuken een maand later geleverd. Het zorgde echter ook onverwacht voor tijd. De Rijke: “Ik kon de boot in alle rust verbouwen, nieuwe elektra aanleggen, de badkamer er inbouwen en alles schilderen. Het schip werd steeds mooier. Het meeste werk deed ik zelf en daar ben ik trots op. Maar ik kreeg ook veel hulp, ook van mede-ondernemers uit Zwolle. En dat vind ik tekenend voor onze stad. Ondernemers in Zwolle werken samen, we versterken elkaar en zijn een team. Het zal ervoor zorgen dat zodra de coronatijd voorbij is, onze stad weer gaat bruisen.”

Al het gereedschap kan nu worden opgeborgen want Boat Boutique is tot in de puntjes af. In de Thorbeckegracht ligt een stijlvolle en luxe B&B-woonboot met een warme, maar eigenwijze inrichting. Vanaf het moment dat je over de loopplank bent, voel je echt dat je op een schip staat. De authentieke bootelementen, de kuip waar je koffie drinkt en het uitzicht op het water; je logeert op een prachtplek. De charmante inrichting, er is zelfs een pick-up waar gasten lp’s kunnen draaien, maakt de B&B uniek. “De boot is zo mooi, maar geeft je vooral een enorm geborgen gevoel. En dat is precies die ervaring die ik wil geven aan mijn gasten.”

Zwolle trekt jaarlijks meer en meer toeristen, de teller kruipt langzaam naar de twee miljoen gasten per jaar. Bezoekers willen steeds vaker logeren op een unieke accommodatie met veel privacy. In die behoefte voorziet Boat Boutique, omdat de gast de hele boot boekt. Omdat je vanaf de tjalk direct de stad instapt, is de plek perfect voor toeristen die een citytrip maken of een weekendje willen winkelen.

Zie ook boatboutique.nl

Meer berichten