Online Human Library - wie durft dit gesprek aan?


Online Human Library - wie durft dit gesprek aan?

Zwolle - Stadkamer houdt donderdag 10 december de tweede online editie van Human Library. Die dag leent Stadkamer geen gewone boeken uit, maar mensen met een verhaal. 

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Huiselijk geweld en geadopteerd zijn enkele titels van boeken die klaar staan om hun verhaal te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Iedereen kan die avond een van de circa tien ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek. Gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht, wel klopt. 

Vanwege de coronamaatregelen is dit een online editie. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een laptop of mobiele telefoon en een goede verbinding. Meedoen is gratis, wel vooraf opgeven. 

De Human Library is een Deens concept Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Inschrijven voor een gesprek via de link www.thehumanlibrary.nl/agenda/10dec 

Daar staan ook de boeken waar je mee kunt spreken en de voorwaarden voor het gesprek. Een gesprek duurt 20 minuten en er zijn twee rondes. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden