Kinderen aan de slag met veiligheid in Indische buurt


Het spandoek hangt.
Het spandoek hangt. (Foto: Marloes Markslag)

Kinderen aan de slag met veiligheid in Indische buurt

Zwolle - Kinderen in de Indische Buurt zijn wioensdagmiddag aan  de slag gegaan met veiligheid. Ze hebben ze een spandoek gemaakt met ‘voor ons plezier graag 30 hier’ en zijn de stoepen beschilderd met ‘30’.  

Iedere woensdagmiddag komt het enthousiast clubje kinderen samen bij de Club in de Indische buurt. Samen met een jeugdwerker behandelen ze een thema. De afgelopen weken was dat het thema veiligheid en politie en werd de club voor een paar weken omgedoopt tot Politieclub.

Om de kinderen te laten zien hoe de politie zich bezighoudt met veiligheid, kwamen wijkagenten Silvia en Wouter langs. De kennis van de kinderen werd getest met een verkeersbordenquiz. Daarna hebben ze een spandoek gemaakt met ‘voor ons plezier graag 30 hier’ en zijn de stoepen beschilderd met ‘30’. Tijdens de laatste twee bijeenkomsten hebben de kinderen leren laseren om te zien hoe hard iemand rijdt. In de Indische buurt hield iedereen zich netjes aan de snelheid.

Het thema was een groot succes. Jeugdwerker Stefan: “De kinderen hebben een beter beeld gekregen van wat de politie is en zelfs wat politieagenten eten. Zo vroeg één van de kinderen wat de politie graag eet. Donuts natuurlijk!” 

Samen met de betrokken partijen wordt bekeken of de politieclub een vervolg gaat krijgen. Als het aan de kinderen ligt, gaat deze er zeker komen.

Politie Club is een initiatief van gemeente Zwolle, Politie Zwolle en Travers Welzijn.

Meer berichten