Foto:

Voetjebal, voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar

Zwolle - “De jongste jeugd enthousiasmeren voor sport én een bijdrage leveren aan hun cognitieve en motorische ontwikkeling.” Dat is het doel van voormalig PEC Zwolle-voetbalster Pascalle Tang. In januari start zij Voetjebal Zwolle, een voetballend speelconcept voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar én hun ouders.

Voetjebal bestaat al vijftien jaar en begint in januari ook in Zwolle. In de wekelijkse lessen van Voetjebal maken peuters en kleuters voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met één van hun ouders. De nadruk ligt bij Voetjebal op spel en plezier, maar Voetjebal is nog veel meer dan dat. Naast de aandacht voor voetbaltechnieken, worden tijdens de trainingen diverse basale ontwikkelingsgebieden aangesproken. Op een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie en leren ze onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.

“Zelf begon ik ooit als 3-jarig meisje met voetballen”, zegt Pascalle. “Dat heeft mij ontzettend veel opgeleverd. Sport is zoveel meer dan alleen actief bezig zijn. Het draagt echt bij aan de algehele ontwikkeling van een kind. Plezier is bij Voetjebal Zwolle het allerbelangrijkste, maar ik hoop de kinderen daarnaast iets mee te geven waar zij de rest van hun leven profijt van hebben.”

De lessen starten in januari 2021 en vinden elke zaterdagochtend plaats. Meer informatie op zwolle.voetjebal.nl of volg Voetjebal Zwolle op Instagram en Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden