Foto:

‘Deadline bank mozaïeken voor Zwolse binnenstad’

Zwolle - Iedereen kan in de kerstvakantie een steentje bijdragen aan het project ‘Stad, ik ben thuis!’. In het Academiehuis de Grote Kerk staat een bank waar mozaïeksteentjes op geplakt moeten worden. De bank komt als hij af is in hartje Zwolle te staan. Om de bank uiterlijk 11 januari af te krijgen zijn er wat extra handen nodig.

‘Stad, ik ben thuis!’ is gestart in februari, maar corona zorgde voor vertraging. De initiatiefnemers van het Buurtcultuurfonds hebben daarna een corona-proof plan gemaakt. Telkens kunnen er naast de meester-mozaïekers twee mensen helpen met mozaïeken. Het doel van het project is dat Zwolse bewoners samen bouwen aan een nóg mooiere Zwolse binnenstad waar iedereen zich thuis voelt. In de kerstvakantie gaat er extra veel gemozaïekt worden, zodat de bank in januari klaar is.

Om alles in goede banen te leiden zijn er twaalf meester-mozaïekers opgeleid. Eén van hen is bij elk mozaïekmoment aanwezig. Uiteindelijk komt het kunstwerk op een prominente plek in hartje Zwolle te staan, waar iedereen zittend op de bank kan genieten van de binnenstad.

Het idee van het project is ontstaan nadat de projectgroep een wandeling door de binnenstad van Zwolle maakte. “We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden”, vertelt Micky van Berne, één van de initiatiefnemers. “Daar is een liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad. En vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het project ‘Stad, ik ben thuis!’ bedacht. De gedachte hierachter is om de liefde voor de stad te delen met anderen door samen een bank te mozaïeken. Want wat is het lekkerste plekje thuis? Voor mij is dat heerlijk op de bank, samen met anderen”.

Kunstenares Leonie van der Sterren heeft de bank ontworpen en werkt op dit moment aan een liefdeslied en een clip dat vertoond wordt tijdens de officiële onthulling van de bank, maar belangrijk is dat de bank eerst wordt afgemaakt. Meehelpen? Meld je aan via deze link: http://bit.ly/stadikbenthuis.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Facebook: Stadikbenthuis
Instagram: Stadikbenthuis
E-mail: stadikbenthuis@gmail.com
Website: www.bbzwolle.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden