<p>Overzichtsfoto van de Spoorzone / deelgebied Lurelui-West.</p>

Overzichtsfoto van de Spoorzone / deelgebied Lurelui-West.

(Foto: )

Coalitie Lurelui-West geeft vorm aan Spoorzone Zwolle

Zwolle - Corporaties deltaWonen en SWZ, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), ontwikkelaars BEMOG, VGBZ en VanWonen hebben met de gemeente Zwolle de coalitie Lurelui-West opgericht. Ze gaan samenwerken aan de westflank van de Spoorzone.  

Lurelui-West is het deelgebied tussen het spoor, de Willemsvaart en de IJsselallee. Door de handen ineen te slaan wordt gezamenlijk vorm gegeven aan dit deel van de Spoorzone. 

De Spoorzone ondergaat de komende jaren een metamorfose en wordt daarmee een nieuw bruisend economisch gebied van Zwolle. De totale zone is honderd hectare groot en bestaat uit verschillende deelgebieden die allemaal een eigen karakter hebben. Eén van de deelgebieden is Lurelui-West. 

Wethouder Ed Anker is blij met de samenwerking. “Vanuit de coalitie wordt samengewerkt aan een gezamenlijke visie voor dit prachtige deel van Zwolle. We zijn ervan overtuigd door op deze wijze samen te werken, er betere plannen en ideeën ontstaan. Dat is zeker van toegevoegde waarde voor de stad en regio.” 

Het doel van de coalitie is samen te werken aan een succesvolle gebiedsontwikkeling, zodat Lurelui-West een nieuwe levendige, duurzame en groenstedelijke entree van de stad wordt, waar Zwollenaren prettig leven, wonen, werken en recreëren. 

De komende tijd ontwikkelt de coalitie een visie voor het deelgebied. Een visie die aansluit op de uitgangspunten zoals omschreven in het ‘Ontwikkelkader Spoorzone’. Dit najaar heeft de gemeenteraad ingestemd met dit Ontwikkelkader. Ook het gesprek met de buurtbewoners is al opgestart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden