Jeugd bouwt met Minecraft mee aan een veilige verkeersomgeving rond Stadkamer

Zwolle - Stadkamer roept kinderen van 8 tot en met 15 jaar op, mee te doen aan het veiliger maken van de omgeving van Stadkamer Centrum. 

Tijdens het project Minecraft je Weg! gaan ze in een aantal weken tijd de verkeerssituatie rond Stadkamer onderzoeken en oplossingen bedenken
en bouwen in Minecraft. De kick-off is op woensdag 9 december om 15.30 uur.

Stadkamer Centrum ligt aan een de drukke Burgemeester van Royensingel. Er is veel autoverkeer en de fietspaden zijn smal. Stadkamer is op zoek naar kinderen van 8 tot en met 15 jaar met goede ideeën én Minecraftervaring om deze onveilige verkeerssituatie te verbeteren.

Van december tot en met februari gaan ze de situatie rondom Stadkamer Centrum onderzoeken en nabouwen, vervolgens gaan ze bekijken wat ze kunnen doen om de veiligheid te verbeteren. Ze maken daarbij gebruik van het bouwprogramma Minecraft. 

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten waarin de kinderen begeleid worden bij de verschillende stappen van onderzoeken, bedenken en bouwen. In februari is er een slotbijeenkomst waarop de resultaten van de bouwwerken gepresenteerd worden. De start is op 9 december om 15.30 uur tijdens
een bijeenkomst in Stadkamer Centrum.

Deelname aan Minecraft je Weg! is gratis. Inschrijven om mee te doen kan via stadkamer.nl/minecraftjeweg. Daar staat ook meer informatie over data en voorwaarden voor deelname. Inschrijven kan tot maandag 7 december. 

Afhankelijk van de situatie vindt Minecraft je weg! online plaats.

Minecraft je Weg! is een initiatief van de Provincie Overijssel, de Edwin van der Sar Foundation, ANWB en Gooitz in samenwerking met Stadkamer.

Meer berichten