Foto: Arjan Broer

210 extra bomen in de stad dankzij bomenactie Groene Loper Zwolle

Zwolle - In Zwolle hebben 26 bewonersinitiatieven 110 bomen gekregen. Deze bomenactie is een initiatief van Groene Loper Zwolle om bij te dragen aan het provinciale plan ‘Iedereen een boom’: 1,1 miljoen bomen in Overijssel, voor elke inwoner één. 

De bewonersinitiatieven konden kiezen uit 26 inheemse bomen, waaronder de appelboom, berk, winter eik en walnoot. Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting. De bewonersinitiatieven konden de bomen ophalen bij de Nooterhof. De bomen komen dichtbij in de buurt van bewoners te staan, op een plek waar zij zich thuis voelen: in de straat, een buurttuin, op de sportclub of op het schoolplein.

Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. 

Samenwerkende partners binnen Groene Loper Zwolle zijn, naast een kernteam van enthousiaste bewoners, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Milieuraad Zwolle en 50 tinten groen Assendorp. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden