<p>Marieke Brouwers met een set van zes Zwolse onderzetters. Door het wegvallen van workshops en teambuildingsbijeenkomsten hield ze tijd over en maakte de onderzetters.</p>

Marieke Brouwers met een set van zes Zwolse onderzetters. Door het wegvallen van workshops en teambuildingsbijeenkomsten hield ze tijd over en maakte de onderzetters.

(Foto:)

Fotografie en schilderkunst op Zwolse onderzetters

Zwolle - Ook voor kunstenaar Marieke Brouwers is veel werk weggevallen door de coronacrisis. Workshops en teambuildingsbijeenkomsten in haar atelier en op locatie gingen niet door. “En dan ga je op zoek naar iets nieuws.” Ze kwam uit bij Zwolse onderzetters.

Marieke Brouwers schildert vrijwel altijd kleurrijke dieren. Dat kan zowel abstract zijn als figuratief. De ene keer laat ze zich leiden door kleur en de andere keer door afbeelding. Marieke gebruikt in haar schilderijen vele lagen verf. Door het aanbrengen van dikke lijnen op het doek krijgen de schilderijen een 3D-effect.

Door corona hield Marieke tijd over. “Dus dan zoek je iets nieuws. Ik heb om die reden foto’s van Zwolse eye-catchers gemaakt tijdens de lockdown, deze heb ik zwart-wit op acrylplaten laten afdrukken om ze vervolgens in mijn stijl te beschilderen.”

“Daar heb ik weer foto’s van gemaakt en deze foto’s staan op de zes verschillende onderzetters. Het is een creatieve cross-over tussen fotografie en schilderkunst, waarbij ik een ode breng aan mijn geliefde Zwolle.”

De Zwolse onderzetters zijn te bestellen via de pagina van Marieke Brouwers op facebook en www.mariekebrouwers.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden