Foto:

Oudste lid Oranje Zwart nog altijd druk voor jongste leden

Zwolle - Piet Deiman is sinds 1957 lid van Korfbalvereniging Oranje Zwart. Hij is nog altijd druk in de weer voor de jeugd: van Jeugdcommissielid tot het organiseren van het Jeugdweekend. Momenteel is hij druk met het lassen van de zogenoemde korfbalbomen. 

Piet Deiman is, zolang leden zich herinneren, bezig geweest met bouw en onderhoud. Ontelbare uren heeft hij erop zitten in de drie clubhuizen uit de historie van Oranje Zwart. Klussen achter de schermen, die het mede mogelijk maken dat de leden kunnen korfballen en elkaar kunnen ontmoeten. Alles zag en ziet er, mede door Piets inzet, altijd pico bello uit.

Met het vervaardigen van de zogeheten korfbalbomen heeft Piet zijn werkzaamheden uitgebreid. Dit project is in 2019 ontstaan, met als doel kinderen in beweging te krijgen. De ‘bomen’ dragen bij aan een leuk, inspirerend en uitdagend schoolplein en verrijken het sportaanbod. Naast hun motorische vaardigheden kunnen kinderen er hun oog-handcoördinatie mee verbeteren alsmede hun conditie en sociale vaardigheden.

Op verschillende schoolpleinen in Zwolle staan inmiddels mooie korfbalbomen. Met zijn laservaring vervult Piet, samen met zijn BOC-collega’s, achter de schermen een onmisbare schakel in dit project, door de stalen delen met vakkundige precisie op maat te maken en aan elkaar te lassen. Hierdoor kan Oranje Zwart tegen zeer lage kosten korfbalbomen produceren. 

Het mooie is dat het project de interesse heeft gewekt van andere instanties. Zo heeft Frion ook korfbalbomen besteld. Frion is er voor mensen met een verstandelijke beperking. De korfbalbomen gaan een mooi plekje krijgen in de tuinen, op twee locaties, van Frion in Zwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden