Jehudi van Dijk
Jehudi van Dijk (Foto: Veenstra Visueel)

Boek van kunstenaar Jehudi van Dijk komt er

Zwolle - Zwolse kunstenaar Jehudi van Dijk heeft in acht dagen droom gerealiseerd: Een boek met zijn collagegedichten komt er. De crowdfundingactie die dat mogelijk moest maken, leverde in ruim een week de benodigde 10.000 euro op.

Twee weken voor de eerste lockdown plakte kunstenaar Jehudi van Dijk als experiment zijn eerste collagegedicht bij elkaar en postte deze op Facebook. Al snel volgden er meerdere. De gedichten oogsten op Facebook veel reacties en duimpjes.

In de loop van het najaar ontstond het idee om de collagegedichten te bundelen in een boek. Samen met een paar enthousiastelingen wordt een fundraisingsactie op poten gezet. De hoop was om in 42 dagen de benodigde 10 mille bij elkaar te krijgen. De reacties waren echter zo overweldigend dat het bedrag al in acht dagen is gehaald.

“Liieve collegegedichtenliefhebbers. Op 3 maart van dit jaar maakte ik mijn eerste collegegedichtje”, schrijft Jehudi van Dijk op Facebook. “Inmiddels heb ik er meer dan 80 en hebben we via onze crowdfundactie de benodigde 10.000 euro binnengehaald. In maart had ik niet kunnen verwachten dat het zo’n vaart zou lopen en ik ben heel erg blij. Er komt een prachtig boek. Dat is zeker. Dankjewel voor alle donaties, maar ook voor alle lieve reacties en de vele duimpjes. Dat maakte toch dat ik telkens verder ben gegaan en nog steeds verder ga. Dankjewel!”         ’

De combinaties die Jehudi van Dijk met een plakbandje en schaar creëert zijn altijd verrassend. Met oude woorden schept hij nieuwe werelden. Van Dijk knipt zijn woorden en zinsneden altijd uit kringloopboeken. Na het maken van het gedicht volgt de zoektocht naar de juiste achtergrond. De gedichten zijn soms beschouwend, soms troostend, maar altijd licht.

Het boek met de mooiste zestig collagegedichten verschijnt rond 1 april 2021. Een bijdrage geven of het boek en kaarten bestellen is nog steeds mogelijk via:

https://www.voordekunst.nl/projecten/11296-jehudis-collagegedichtenbundel-1

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden