De winnars in Kunst Bende
De winnars in Kunst Bende (Foto: Robert Westera)

Jonge filmmakers uit Zwolle winnen eerste prijs voorronde Kunstbende Overijssel 2020

Zwolle - De 18-jarige Lucas Snijder en Jasper Drouven uit Zwolle zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Overijssel 2020 in de categorie film.

Onder de naam Lightframers presenteerden zij de film ‘Tempo’ waarin het thema “van de hoge prestatie die ons maatschappij op jongeren legt wordt verwerkt in een intense verhaal, met veel artistieke waarde in het licht werk”.

De voorronde was zondag in Poppodium Hedon in Zwolle en werd voor het publiek uitgezonden via een livestream. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Er zijn twintig deelnemers in de prijzen gevallen met hun act of kunstwerk.

Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende op zaterdag 7 en zondag 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Meer berichten