Stroom en euro's van Zonnepark Bomhofsplas

Zwolle - Tot 9 december is het mogelijk te investeren in Zonnepark Bomhofsplas en zo ook financieel te profiteren van de opbrengsten van de lokaal opgewekte schone energie.

Zwolle - Tot 9 december is het mogelijk te investeren in Zonnepark Bomhofsplas en zo ook financieel te profiteren van de opbrengsten van de lokaal opgewekte schone energie.

Met liefst 72.000 zonnepanelen wekt het Zonnepark Bomhofsplas sinds 1 juli duurzame stroom op, genoeg voor ongeveer 7.200 huishoudens. Energiecoöperatie Blauwvinger Energie is sinds kort samen met Energiefonds Overijssel (EFO) en een lokale particuliere investeerder eigenaar geworden van Zonnepark Bomhofsplas.

Monique Schuttenbeld, wethouder Energietransitie hierover: ”Geweldig dat coöperatie Blauwvinger Energie samen met Energiefonds Overijssel nu eigenaar zijn van het grootste drijvende zonnepark van Europa. Vanuit de gemeente Zwolle hebben we er ook sterk op ingezet om eigendom en rendement binnen Zwolle te houden. Ik ben dan ook zeer trots op deze stap. Het zonnepark is, als iedereen meedoet zowel het grootste als het meest lokale drijvende zonnepark van Europa.”

Blauwvinger Energie wil via deze Zonnelening een bedrag van maximaal 2.250.000 euro ophalen voor de herfinanciering van het zonnepark. Daardoor kunnen deelnemers profiteren van het financiële rendement van het zonnepark en wordt het rendement lokaler en over meer deelnemers verdeeld. Inwoners en bedrijven uit de regio Zwolle krijgen hierbij voorrang.

Vanaf dinsdag 27 oktober is het mogelijk om te investeren via het duurzame crowdfundplatform Oneplanetcrowd. Deelnemers ontvangen een nettorente van 3,8 procent (na aftrek van kosten). Het gaat om een lineaire lening met een looptijd van 14 jaar en 7 maanden.

Blauwvinger Energie is ontstaan na een oproep van de gemeente Zwolle in 2011 aan bewoners om hun energiegebruik te verduurzamen. Uiteindelijk is een coöperatie opgericht van Zwolse inwoners en bedrijven met als missie de energievoorziening van onze stad zo snel als mogelijk te verduurzamen.

“De verwerving van dit park levert hieraan een belangrijk bijdrage”, zegt Kees de Vries, voorzitter Blauwvinger Energie. “Toen deze kans voorbijkwam om eigenaar van het zonnepark te worden, konden we die niet laten lopen”. Dit past bij het motto van Blauwvinger Energie “Duurzaam, durven, doen.”

Meer informatie is ook te vinden op https://blauwvingerenergie.nl/ik-investeer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden