Foto:

Zwols sportakkoord ondertekend

Zwolle - Sportwethouder René de Heer heeft woensdag Zwols sportakkoord ondertekend. De overige ondertekenaars zetten hun handtekening later.

De gemeente Zwolle en SportService Zwolle geven zo lokaal invulling aan het Nationaal sportakkoord. “Als verbinder van sport en bewegen in onze sportstad voelden we ons geroepen om de aanjager te zijn van het Zwols sportakkoord”, zegt Roger Knoops, manager SportService Zwolle en van de stuurgroep Zwols sportakkoord . “We vinden het belangrijk om dit samen met de Zwolse inwoners en betrokkenen te realiseren.” 

Hij vindt het jammer dat het ondertekenen door corona niet tijdens één grote feestelijke bijeenkomst kon. “We denken aan ieder zijn gezondheid en doen wat nodig is. Omdat het lokaal sportakkoord een belangrijk sportief toekomst perspectief biedt, wilden we de ondertekening wel deze maand laten plaatsvinden zodat we invulling kunnen geven aan de gestelde doelen en activiteiten.” 

Sporten en bewegen zijn hier dé basis voor een gezonde leefstijl, waarbij sport als doel en middel de drijvende kracht is achter elke samenwerking. De ondertekenaars, ongeveer tachtig, komen uit het onderwijs, de zorg, welzijn, overheid, sport- en beweegaanbieders en het bedrijfsleven. Ze hebben concrete afspraken gemaakt voor 2020 en 2021. “Gezamenlijk pakken we meer kansen op dan alleen en met de handtekeningen, oftewel ‘Blauwvinger afdrukken’ onder dit akkoord zetten we de eerste stap naar onze gedeelde ambitie. Dat is: ‘Voor alle Zwollenaren een vitaal leven met plezier in sport en bewegen, in een veilige en gezonde omgeving. Als sporter, vrijwilliger of als toeschouwer.”

Na het ondertekenen van het Zwols sportakkoord gaan de diverse werkgroepen aan de slag om hun acties vorm te geven zodat de doelstellingen behaald worden. “We vinden het belangrijk dat de Zwolse inwoners op de hoogte blijven en geven hen graag de mogelijkheid ideeën te delen of aan te sluiten bij een werkgroep.”

Het Zwols sportakkoord is te lezen via https://sportservicezwolle.nl/zwols-sportakkoord

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden