Kasper Herrewijn nieuwe voorzitter Oranje Zwart

Zwolle - Kasper Herrewijn nieuwe voorzitter Oranje Zwart. Dat is geen verrassing Zwolse korfbalvereniging want Herrewijn loopt al enkele jaren mee in het bestuur van de Zwolse korfbalvereniging.

In de afgelopen jaren heeft hij samen met andere Oranje Zwarters het korfbal én de vereniging weer op de kaart gezet. Het voorzitterschap is voor hem een mooie volgende stap.

Leidinggeven aan een groep mensen is Herrewijn niet vreemd. Na de opleiding European Master of Facility Management aan de University of Greenwich deed hij dat binnen verschillende organisaties. Ook een vrijwilligersorganisatie is bekend terrein voor hem. Ruim 20 jaar nam hij een kijkje in de keuken van verschillende (voetbal)verenigingen, alle met hun eigen identiteit en ambitie.

Herrewijn: “Ik ben de sport korfbal en de vereniging steeds meer gaan waarderen. De saamhorigheid, waarbij het niet alleen om winnen en verliezen gaat, spreekt mij erg aan. Samen met mijn gezin haal ik naast de sport ook veel plezier uit de ontmoeting met andere leden en ouders. De krachtige mix van sport en ‘verenigen’ binnen een club met zo’n rijke historie geeft een mooie basis om op voort te bouwen.”

Het nieuwe bestuur van Oranje Zwart bestaat uit acht bestuursleden en is een doorsnede van de vereniging. Hendrik Koopmans draagt na 25 jaar als penningmeester het stokje over aan Jeroen van Oosten. En ook Stefan van der Worp en Aniek Steenbergen geven nieuw elan aan het bestuur.

“In een dynamische omgeving is focus nodig om vooruitgang te boeken”, zegt Herrewijn. “Oranje Zwart leeft op en draait om het vele werk van vrijwilligers, en daar ben ik trots op. Aan mij de taak om samen met het bestuur de juiste koers te bepalen.”

De ambitie van de vereniging voor 2021 is in een verenigingsplan vastgelegd: 

Zorgen dat er met plezier kan worden gekorfbald bij Oranje Zwart. Zorgen dat inwoners van Zwolle weten van het bestaan van Oranje Zwart. En zorgen dat leden en ouders zich kunnen binden aan en elkaar kunnen ontmoeten bij Oranje Zwart. 

Verder wil de vereniging voorwaarden creëren voor Stichting Sportpark Marslanden, Sportservice Zwolle, omliggende basisscholen en organisaties voor een aantrekkelijke samenwerking met Oranje Zwart. En de vereniging wil participeren in maatschappelijke projecten. 

Herrewijn: “Samen bepaal je het succes en borg je de continuïteit; ik heb er zin in.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden